„Cel mai mic muzeu din România” conține un singur exponat – un costum renascentist de damă al Corului Madrigal, simbol al identității și prezenței scenice a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și unul dintre cele mai celebre costume din viața culturală a României.
Muzeul mobil propriu-zis este prezentat într-un amplasament personalizat, creat special, transparent, 2m/2m și conține costumul renascentist expus în mărime naturală, precum și alte exponate definitorii – partituri pregătite pentru concerte, caiete de sală din istoria concertistică a Madrigalului etc.
„Cel mai mic muzeu din România” va fi prezentat anul acesta de către copiii și adolescenții din Programul Național Cantus Mundi în curtea Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești nr 16 din București.
Tinerii voluntari Cantus Mundi – membri ai corurilor ce fac parte din program – vor povesti vizitatorilor (în majoritate copii și familiile lor) despre istoria costumului, dar și a Corului Madrigal, importanța sa în viața culturală a României și despre activitățile și proiectele celebrului ansamblu dedicate promovării muzicii și a artei corale în rândul copiilor și tinerilor din țara noastră.
Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este vectorul principal al mişcării corale româneşti, un etalon de profesionalism la nivel internaţional și un ambasador cultural redutabil.
Programul Național Cantus Mundi, este cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor și tinerilor din România, inițiat în 2011 de către dirijorul de origine română, Ion Marin.