Cântărețul R. Kelly a primit 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual

01 Iul 2022 | scris de A.V.
Cântărețul R. Kelly a primit 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual

Cântărețul american R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru că s-a folosit de statutul său de celebritate pentru a abuza sexual copii și femei.

Artistul R&B, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat în septembrie anul trecut la New York pentru infracțiuni de șantaj și trafic sexual, scrie BBC.

El s-a confruntat ani de zile cu acuzații, iar judecătorul a declarat miercuri că a avut o „indiferență față de suferința umană”.

Confruntarea

Înaintea pronunțării sentinței, câteva femei au luat cuvântul pentru a-l confrunta pe Kelly.

O femeie identificată doar ca Angela l-a numit pe cântăreț un Pied Piper care „creștea în răutate” cu fiecare nouă victimă, în timp ce altele, care nu au fost numite, au declarat că acesta le-a frânt spiritul.

„Mi-am dorit literalmente să mor din cauza modului în care m-ai făcut să mă simt”, a spus una dintre ele.

Îmbrăcat în pantaloni kaki de pușcărie și ochelari negri, Kelly a refuzat să facă o declarație proprie și nu a reacționat în momentul în care a fost pronunțat verdictul.

Judecătoarea districtuală americană Ann Donnelly a declarat că vedeta a folosit sexul ca pe o armă, forțându-și victimele să facă lucruri de nedescris și lăsându-le pe unele dintre ele cu boli cu transmitere sexuală.

„Le-ați învățat că dragostea este sclavie și violență”, a spus ea.

O poveste din 1994

Instanța a auzit cum Kelly – cunoscut pentru melodii de succes precum ”I Believe I Can Fly” și ”Ignition” – și-a folosit influența pentru a atrage femei și copii în abuzuri sexuale timp de două decenii.

Jurații procesului său au auzit amănunte cum a traficat femei între diferite state americane, ajutat de manageri, agenți de securitate și alți membri ai anturajului său.

De asemenea, instanța a auzit cum Kelly a obținut ilegal documente pentru a se căsători cu cântăreața Aaliyah când aceasta avea 15 ani, în 1994, cu șapte ani înainte ca aceasta să moară într-un accident de avion.

Certificatul, divulgat la vremea respectivă, menționa vârsta lui Aaliyah ca fiind de 18 ani. Căsătoria a fost anulată câteva luni mai târziu.

Jovante Cunningham, o cântăreață care facea backing vocal pentru Kelly, a declarat că nu a crezut niciodată că va veni această zi.”Nu a existat nicio zi în viața mea până în acest moment în care să cred că sistemul judiciar va veni în sprijinul fetelor negre și mulatre”, a declarat ea reporterilor. „Mă aflu aici foarte mândră de sistemul meu judiciar, foarte mândră de colegele mele supraviețuitoare și foarte mulțumită de rezultat”.

Procurorii federali au recomandat ca Kelly să fie condamnat la peste 25 de ani de închisoare, având în vedere gravitatea infracțiunilor sale și „necesitatea de a proteja publicul de alte infracțiuni”.

Însă avocații săi au cerut o pedeapsă de 10 ani – minimul obligatoriu pentru condamnarea sa – sau mai puțin.

Aceștia au prezentat-o pe Kelly ca fiind o persoană care a crescut în sărăcie într-o gospodărie plină de violență domestică și care a suferit abuzuri sexuale de la o vârstă fragedă.

Aceștia au declarat că a fost „devastat” de sentință și că intenționează să facă apel.

Povestea procesului

Kelly se află în arest de când a fost pus sub acuzare de procurorii federali din New York și Chicago, în iulie 2019. Cei trei ani pe care i-a petrecut în spatele gratiilor au fost plini de evenimente, inclusiv o bătaie din partea unui coleg de celulă în 2020 și o infectare cu Covid-19 la începutul acestui an.

Dar asta nu este totul. Cântărețul se va confrunta cu o nouă acțiune în justiție în august, când va fi judecat din nou, de data aceasta la Chicago, pentru imagini sexuale cu copii și acuzații de obstrucționare a justiției.

De asemenea, el urmează să se confrunte cu acuzații de abuz sexual în instanțele din Illinois și Minnesota.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră