Britney Spears a fost eliberată de sub tutela tatălui său. Decizie a tribunalului, în favoarea artistei

30 Sep 2021
Britney Spears a fost eliberată de sub tutela tatălui său. Decizie a tribunalului, în favoarea artistei

Saga Britney Spears a mai înregistrat un episod. În fine, de data aceasta pare a fi de partea artistei. În orice caz, este în conformitate cu dorința ei. Ce va urma, vom vedea. Cert este că un tribunal din Los Angeles a decis miercuri să-i retragă lui Jamie Spears, tatăl lui Britney, statutul de tutore legal al cântăreţei, în conformitate cu dorinţa artistei care a descris drept „abuzivă” această măsură, solicitând anularea sa.

Judecătoarea Brenda Penny a declarat în timpul acestei audieri foarte aşteptate că acordul nu poate fi menţinut în forma sa actuală. Prin urmare, ea a decis, „în interesul” artistei, să-i suspende lui Jamie Spears rolul de tutore, o măsură cu efect imediat.

Această tutelă, instituită în 2008 după tulburările psihice manifestate de vedetă, rămâne în vigoare pentru moment, însă Jamie Spears nu mai are, până la noi dispoziţii, niciun cuvânt de spus în gestionarea vieţii private sau a finanţelor fiicei sale, încredinţate profesioniştilor.

Tribunalul urmează să se pronunţe cu privire la sfârşitul acestei măsuri de tutelă în cadrul unei audieri viitoare, probabil până la sfârşitul acestui an.

Rolul lui Jamie Spears „trebuie suspendat pe 29 septembrie, iar măsura punerii sub tutelă trebuie să se încheie rapid”, a scris Mathew Rosengart, avocatul lui Britney Spears, într-o solicitare depusă săptămâna aceasta la tribunalul din Los Angeles.

„Fiecare zi care trece cu el în calitate de tutore – fiecare zi şi fiecare oră – este o zi în care îi provoacă durere şi nelinişte fiicei sale”, a continuat el.

În sprijinul afirmaţiilor sale, un documentar publicat săptămâna trecută de New York Times („Controlling Britney Spears”) îl acuză pe Jamie Spears că a instalat în secret camere de supraveghere în camera fiicei sale şi că i-a înregistrat conversaţiile private.

Tatăl cântăreţei a negat, însă, că ar fi efectuat orice supraveghere ilegală asupra fiicei sale.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră