Marius Tucă Show începe diseară, la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitații de azi sunt Oana Sârbu, artist, Andrei Zincă, regizor, și Mircea Miclea, profesor, fost ministru al Educației.

14 Iul 2021 | scris de A.A.
Marius Tucă Show începe diseară, la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitații de azi sunt Oana Sârbu, artist, Andrei Zincă, regizor, și Mircea Miclea, profesor, fost ministru al Educației.

A dublat cariera de muzician cu cea de actriță și nu i-a ieșit rău deloc. Introvertită și sensibilă, artist generos, Oana Sârbu are o emoție aparte. Emblematic și definitoriu pentru cariera ei a fost rolul din “Liceenii” și “Liceenii Rock ‘n Roll”, unde o scenă considerată controversată cu Ștefan Bănică Jr. aruncă la cer audiența. A făcut, deci, film în două epoci diferite și poate să facă o comparație lucidă între cele două, așa că vino diseară la Marius Tucă Show ca să înțelegi cum a evoluat arta, în general, în ultimii 32 de ani.

Scenarist, regizor, cetățean al lumii. Ar fi nedrept dacă l-am descrie ca fiind fiul scriitorului Haralamb Zincă, pentru că Andrei Zincă e al lui însuși. A plecat din România pentru o peruviancă, a spălat scări de bloc și a fost hamal în Suedia, a ajuns în America, unde a făcut un master în regie. Autor al numeroase scenarii de seriale de televiziune și de film. Andrei Zincă are o poveste de viață demnă de un roman. Îl vezi diseară la Aleph News, într-o discuție marca Marius Tucă și vorbim și despre ultimul său film, “Și atunci, ce este libertatea?”.

România e repetentă la Educație. Cu miniștri de resort care mai de care mai incompetent, nu e de mirare că suntem atât de departe de tot ce înseamnă Educație și Învățământ. După un an de școală-hibrid, culegem roadele: copii cu depresii, profesori dezinteresați. La BAC, o lucrare evaluată de patru evaluatori diferiți primește patru note diferite. “Strigător la cer!”, comentează ministrul Educației. Anormalități și copii bulversați. Profesorul Mircea Miclea e invitatul lui Marius Tucă diseară. Îți spune despre competenți și incompetenți în sistemul de Educație românesc. Unul dintre puținii cu soluții concrete și imediate pentru ca Educația să fie repusă pe picioare. Diseară, la Marius Tucă Show.

Marius Tucă Show, de la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro. “Nu e că sunt eu deștept, ci că stau mai mult cu problemele mele” (Albert Einstein).  

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră