Marius Tucă Show începe diseară de la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro.  Astăzi vin: Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Național George Enescu, Corina Macri, președinta Federației Sindicatelor din Industria Ospitalității, și Dan Chitic,

29 Sep 2021 | scris de A.A.
Marius Tucă Show începe diseară de la șapte, la Aleph News și pe alephnews.ro.  Astăzi vin: Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Național George Enescu, Corina Macri, președinta Federației Sindicatelor din Industria Ospitalității, și Dan Chitic,

Cel mai de anvergură eveniment de muzică clasică din lume, Festivalul George Enescu, s-a încheiat acum trei zile. Vorbim de 32 dintre cele mai bune orchestre ale lumii, 3500 de artiști români și străini strălucitori, 75000 de spectatori numai în România și milioane în toată lumea, prin streaminguri online și canale de televiziune. 

Cum e să gestionezi un eveniment de o asemenea anvergură, mai ales într-o perioadă de criză sanitară, cu restricții de tot felul, cum să-i împaci pe artiști cu masca și limitările, cum se simte acum, la trei zile după încheierea festivalului, întreaga echipă? Afli diseară, de la Mihai Constantinescu, directorul celui mai mare festival de muzică clasică din lume. 

Corina Macri este Președinta Federației Sindicatelor din Industria Ospitalității și este semnatara unei scrisori deschise adresate Parlamentului României, Guvernului României, cu trimitere directă către Ministerul Economiei. În document, Corina Macri atrage atenția asupra efectelor deosebit de periculoase pe care le au restricțiile impuse, fără cap și coadă, ale Guvernului. Vine la Marius Tucă Show pentru a atrage atenția asupra modului în care riscă să se ducă în cap Industria Ospitalității de la noi.

Avocatul Dan Chitic vine la Marius Tucă Show pentru clarificări necesare asupra modului din ce în ce mai discriminatoriu în care acționează Guvernul, deși nu are niciun temei juridic. Deși nu forțează fizic vaccinarea, Guvernul o impune prin constrângeri și limitări – pârghii sigure pentru îngenuncherea oamenilor. Vorbim despre ceea ce Toquville numea “despotism democratic” – oamenii vor accepta de bunăvoie ca drepturile lor să fie călcate în picioare, ba chiar își vor dori asta. Dan Chitic are un discurs obiectiv și vorbește cu legea pe masă, așa că vino diseară să-l vezi la cel mai urmărit show al momentului – Marius Tucă Show – la Aleph News. 

Diseară, la șapte. Pentru că “Oamenii sunt atât de îndrăgostiți de egalitate, încât ar prefera să fie egali în sclavie decât inegali în libertate” (Alexis de Toqueville – gânditor politic)

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră