MANHUNT. Lecții de SUPRAVIEȚUIRE cu Joel Lambert, ex membru SEAL. Top 5 instrumente de care ai nevoie pentru a supraviețui în sălbăticie.

04 Sep 2015
MANHUNT. Lecții de SUPRAVIEȚUIRE cu Joel Lambert, ex membru SEAL. Top 5 instrumente de care ai nevoie pentru a supraviețui în sălbăticie.
Care sunt cel 5 intstrumente speciale pentru a supraviețui în sălbăticie? Dacă ești o tipă de Mall și prin sălbăticie înțelegi lipsa sezonului de solduri, vei răspunde, cu siguranță, „cardul de credit”. Dacă ești un tip care ia liftul doar pentru a coborî un etaj și prin sălbăticie înțelegilipsa unei rețele decente de WIFI, atunci, clar vei spune - „telefonul meu mobil”.

Dacă însă ești Joel Lambert, fost membru SEAL, vedeta serialului MANHUNT și unul dintre puținii „veritabili” în materie de surviving skills atunci răspunsurile sunt altele. Sunteți curioși?

Ia să vedem de ce instrumente are nevoie Joel Lambert, pentru a se descurca. Unde prin sălbăticie înțelegem prăpăstii periculoase, munți cu vegetație deasă, deșerturi nesfărșite și ceva animale deloc prietenoase, evident.Și eventual, ca bonus, niște forțe inamice bine antrenate...Să-i dăm cuvântul.

Apropo: Sezonul 2 din MANHUNT începe pe 6 septembrie, sâmbătă, la ora 21.00. Evident la Discovery Channel.



1. Șireturile de la pantofi – Înlocuiește-ți șireturile de la încălțăminte cu coardă specială de parașută, numită și ”coardă 550”. E extrem de rezistentă și, la nevoie, o poți folosi ca ferăstrău improvizat, ca să retezi niște legături din material plastic cu care ai fost imobilizat.

2. Instrumente de evadare care încap în orice portofel – Multe companii fac șperacle, suporturi pentru încuietori, lame și diverse astfel de unelte de mărimea unei cărți de credit. Sunt foarte utile în anumite împrejurări și nici nu bagi de seamă că le ai în buzunar.

3. Brățara Leatherman – Firma de scule Leatherman produce o brățară foarte masculină, care arată și foarte bine. Verigile ei sunt făcute, de fapt, din diverse scule obișnuite, cum ar fi chei tubulare, șurubelnițe, cârlige și alte asemenea. Un obiect bărbătesc, modern și foarte util. Cum ar putea să nu-ți placă?

4. Curea de ceas multifuncțională, antirăpire, de la Gearward – Această bandă Anti-Răpire îți oferă mai multe instrumente care te ajută să evadezi și să supraviețuiești în diverse situații, indiferent dacă e vorba despre jungla urbană sau despre sălbăticia îndepărtată. Este unul dintre dispozitivele mele preferate. Combină o lamă ceramică, o bucată de coardă din Kevlar (material foarte rezistent și neinflamabil) și o cheie universală pentru desfăcut cătușe. Totul într-o bandă pe care o poți masca foarte ușor, dacă o porți în jurul curelei de la ceas. Foarte cool! Eu o asortez la ceasul meu multifuncțional Garmin Tactix, pe care îl ador! Optimizat pentru operațiuni speciale, este un ceas dotat cu GPS și multe, multe alte funcții. Și credeți-mă, cine a gândit un astfel de dispozitiv l-a gândit chiar bine.


5. Pixul tactic CRKT – Când nu pot să-mi iau la mine un briceag, acest pix tactic devine unul dintre instrumentele mele de bază pentru apărare. Un CRKT e o soluție excelentă: e un pix complet funcțional, dar conceput și în scopuri de apărare. Cu alte cuvinte, poate fi folosit pe post de armă. Motivul pentru care îmi place această ofertă de la CRKT este că are un aspect foarte elegant și rafinat, spre deosebire de o armă, și, în plus, e un instrument de scris excelent. Eu călătoresc mult, prin toată lumea, așa încât îmi iau întotdeauna la mine acest pix. 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră