Agerpres, în elita europeană a agențiilor de presă. Directorul general, ales în conducerea Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA)

25 Sep 2015
Agerpres, în elita europeană a agențiilor de presă. Directorul general, ales în conducerea Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA)
 Directorul general al AGERPRES Alexandru Giboi a fost ales vineri membru în consiliul de conducere al Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA), în cadrul Adunării Generale desfășurate la Geneva, în Elveția. Alexandru Giboi a fost ales cu unanimitate de voturi, la propunerea directorului general al APA (Austria), fiind pentru prima dată în istoria Agenției Naționale de Presă când reprezentantul agenției din România face parte din conducerea acestei organizații.

"Votul de astăzi este un pas foarte important pentru Agerpres, venind ca o recunoaștere a activității profesioniste, la cele mai înalte standarde europene de calitate a jurnalismului. De asemenea, este o responsabilitate uriașă, atât pentru mine, cât și pentru Agenție, de a păstra și promova aceste standarde. Europa este acum mult mai atentă la noi. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut pentru această poziție și sunt sigur că următorii trei ani vor fi o experiență excelentă alături de colegii din EANA", a declarat Alexandru Giboi.

EANA a fost înființată la 21 august 1956 în urma unei conferințe care a avut loc la Strasbourg și reprezintă un forum pentru cooperare și schimb de informații între agențiile de presă europene.

Cele peste 30 de agenții membre promovează respectarea drepturilor de autor, accesul la informație, dezvoltarea tehnologiei de transmitere a acesteia și libertatea presei.

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră