Un nou trend alimentar: Prăjituri cu ciocolată sau tort la micul dejun

05 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un nou trend alimentar: Prăjituri cu ciocolată sau tort la micul dejun

Iubitori de tort şi alte prăjituri cu ciocolată, bucurați-vă! O felie din delicioasa prăjitură la micul dejun este pe deplin acceptabilă, potrivit unui expert de top în domeniul alimentelor, relatează independent.co.uk.

În 2017, în mod special, tortul de ciocolată apare pe meniuri ca aperitiv sau ca "o mică atenţie", potrivit directorului culinar Liz Moskow din firma de publicitate Sterling-Rice Group.

Moskow, a cărei firmă creează strategii de publicitate pentru giganți alimentari, printre care Kellogg și Heinz, a declarat, de asemenea, că restaurantele care servesc brunch (combinaţie de mic dejun şi prânz) și micul dejun vor introduce meniuri de desert.

Două studii recente subliniază beneficiile pe care are le are cacaoa pentru sănătate, iar faptul că oamenii vor accepta orice scuză pentru a mânca o budincă, creează premisele ca noua tendință alimentară să aibă cât mai mulţi adepţi.

Consumul regulat de ciocolată a fost asociat cu funcția cognitivă într-un studiu (MSLS) publicat în jurnalul "Appetite" la începutul anului trecut. Un studiu separat al Universităţii din Tel Aviv arată că prin consumarea unui desert la micul dejun se poate pierde în greutate deoarece acesta reduce pofta de mâncare.

Dar, bineînțeles, avantajele vor dispărea rapid dacă pudra de cacao este combinată cu mult de zahăr și grăsimi.  Alison Hornby, un dietetician, a declarat site-ului NHS Choices că, în timp ce cacao are o serie de beneficii pentru sănătate, consumul frecvent de ciocolată, bogată în grăsimi şi zahăr, este o alegere "nesănătoasă".

Alte stiri din Life style

Ultima oră