Speranţă de viaţă: În top, femeile din Coreea de Sud. SUA bate pasul pe loc!

22 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Speranţă de viaţă: În top, femeile din Coreea de Sud. SUA bate pasul pe loc!

Speranţa medie de viaţă va creşte până în 2030 în numeroase ţări, reuşind să depăşească barierea de 90 de ani, potrivit unui studiu publicat miercuri, 22 februarie, în revista medicală britanică The Lancet, transmite Franceinfo. 

Printre ţările dezvoltate, Coreea de Sud ar putea avea speranţa de viaţă cea mai mare până în 2030. Astfel, o femeie din Coreea de Sud născută în 2030 va avea o speranţă de viaţă medie de 90,8 ani, în timp ce un sud-coreean va atinge 84,1 ani. 

În Europa, femeile din Franţa şi bărbaţii din Elveţia se vor bucura de speranţa de viaţă cea mai mare, cu o medie de 88,6 ani pentru doamne şi aproximativ 84 de ani pentru bărbaţi. 

În SUA, speranţa de viaţă ar putea fi de 79,5 ani la bărbaţi şi 83,3 ani la femei, ca în ţări cu venituri medii, cum sunt Croaţia şi Mexic. 

În privinţa diferenţei între bărbaţi şi femei, aceasta variază de la 3,9 ani în Noua Zeelandă la 8,5 ani în Polonia, şi va trebui să se reducă în toate ţările până în 2030, cu excepţia câtova ţări: Mexic, unde femeile mai trebuie să adauge la speranţa de viaţă mai mult comparativ cu bărbaţii, Chile, Franţa şi Grecia, unde speranţa de viaţă a bărbaţilor şi femeilor va trebui să crească în acelaşi mod.

Alte stiri din Life style

Ultima oră