Pescarii din Delta Dunării vor avea dreptul anul acesta la capturi mai mari decât cele de anul trecut

20 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Pescarii din Delta Dunării vor avea dreptul anul acesta la capturi mai mari decât cele de anul trecut

Pescarii din Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) vor avea dreptul anul acesta la capturi mai mari decât cele de anul trecut cu peste 48,9 tone de pește, potrivit ordinului comun al ministerelor Agriculturii și Mediului privind măsurile de reglementare a efortului de pescuit și cotele de pescuit pentru 2016.

Conform actului normativ respectiv, pescarii din Rezervație au dreptul la o captură totală de 4.320.568 de kilograme de pește. Specia pentru care autoritățile naționale au acordat cea mai mare cantitate în acest an, respectiv 2.032.566 kilograme, este carasul auriu. La celălalt pol este lufarul, pescarii din Rezervație având dreptul să captureze în acest an doar 13 kilograme din această specie.

Anul trecut, pescarii din Delta Dunării au avut dreptul la o cantitate totală de 4.271.656 de kilograme de pește, dar au reușit că captureze, potrivit datelor furnizate de fosta conducere a Administrației, circa 3.200 de tone de pește.

Cei care nu au realizat anul trecut cel puțin două treimi din cota alocată de Administrația RBDD riscă să nu mai primească anul acesta dreptul de a pescui, conform prevederilor legale în vigoare.

Alte stiri din Life style

Ultima oră