O biserică din România a oferit imaginea săptămânii în cotidianul The Guardian. Povestea fotografiei

03 Mai 2020 | scris de A.V.
O biserică din România a oferit imaginea săptămânii în cotidianul The Guardian. Povestea fotografiei

Editorii britanici de la cotidianul The Guardian au ales pentru imaginea săptămânii 13-19 aprilie 2020 o fotografie făcută de Daniel Mihăilescu (AFP) în seara de Înviere. Imaginea surprinde voluntarii Parohiei Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc din București în timp ce împart Lumina Sfântă, îmbrăcați în combinezoane de protecție.

Cotidianul Adevărul a prezentat povestea imaginii, spusă de părintele Bogdan Teleanu de la Biserica Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc. La începutul crizei de sănătate Covid-19, el a activat un grup de sprijin din parohie și astfel a reușit să le ofere celor vulnerabili diverse ajutoare, în principal alimente.

Au mai oferit și echipament medical de protecție pentru spitale, inclusiv pentru Centrul de îngrijiri paliative Sf. Nectarie al Arhiepiscopiei Bucureștilor, situat în spatele bisericii sale. Părintele Bogdan Teleanu le-a oferit câteva combinezoane și voluntarilor, care le-au purtat la acțiunile de sprijin din parohie.

„Dacă este important să-i echipezi pe cei din linia întâi, și voluntarii noștri trebuie protejați, pentru că și ei merg la multe case cu bătrâni ducându-le salcie sau lumina sfântă, pentru că intră în contact cu mulți oameni și astfel se protejează și pe ei, dar și pe cei cu care intră în contact“, spune părintele Teleanu.

De Florii și în săptămâna următoare, mai mulți fotoreporteri au cerut permisiunea să-i însoțească pe voluntari pentru a documenta acțiunile lor. Unul dintre fotografi s-a întors și în noaptea de Înviere, însoțit de mai mulți fotografi de la agenții de presă, povestește părintele Bogdan Teleanu.

Așa a apărut în ziarul The Guardian fotografia, făcută de Daniel Mihăilescu pentru agenția AFP (foto sus). În imagine apare în prim plan Ionuț Hurmuzache, unul din voluntarii parohiei, împărțind Sfânta Lumină.

Părintele Bogdan Teleanu le-a transmis fotografilor pe Facebook că fotografiile lor au amplificat vestea cea bună a Învierii lui Hristos.

 

Foto credit: The Guardian (captură de ecran)

Alte stiri din Life style

Ultima oră