Japonezii au inventat capsula verticală pentru dormitul la serviciu

17 Iul 2022
Japonezii au inventat capsula verticală pentru dormitul la serviciu

Itoki Corp. din Japonia și Koyoju Gohan KK s-au asociat pentru a lansa cutii verticale "pentru un pui de somn” pentru a contribui la o cultură de birou mai sănătoasă, scrie Bloomberg

Parteneriatul a luat naștere în urma unui eveniment în care Itoki, un specialist în mobilă din Tokyo, a intrat în contact cu furnizorul de placaj Koyoju Gohan din Hokkaido. Cei doi au semnat un acord de licență joi, iar Koyoju Gohan este acum în procesul de proiectare pentru "cutia pentru pui de somn". Prețul și disponibilitatea nu au fost încă decise.

Orele de lucru prea lungi sunt o problemă celebră în rândul angajaților din Japonia și țara are chiar un termen pentru persoanele care dorm în timpul zilei pentru a face față suprasolicitărilor: inemuri.

„În Japonia, sunt mulți oameni care se vor închide o vreme în baie, ceea ce nu cred că este sănătos. Este mai bine să dormi într-o locație confortabilă”, a spus Saeko Kawashima, director de comunicații la Itoki.

Utilizatorul cutiei de somn va dormi ca un flamingo, stând în picioare. Designul inițial a fost realizat pentru a se asigura că capul, genunchii și spatele sunt toate susținute confortabil, astfel încât persoana să nu cadă. Având în vedere că cercetările indică faptul că odihna reparatorie crește productivitatea, această nouă dezvoltare poate împinge angajații din Japonia să facă mici sieste pe tot parcursul zilei.

„Cred că mulți japonezi tind să lucreze continuu, fără pauze”, a spus Kawashima. „Sperăm că companiile pot folosi acest lucru ca o abordare mai flexibilă a restricțiilor.”

Alte stiri din Life style

Ultima oră