Fericirea la locul de muncă nu este trăită de aceeași manieră de la o țară europeană la alta, cu o medie de patru salariați din zece care se declară ”deseori” fericiți, dar cu mari disparități între țări, potrivit unui barometru dat publicității marți și citat de 7sur7.be.
Ancheta, realizată de Edenred-Ipsos, pe un număr de salariați din 14 state europene, arată că în medie, 38% dintre angajați se declară deseori fericiți la locul de muncă, 52% din când în când, și 8% niciodată. De asemenea, 40% se declară încrezători în viitorul țării lor și 55% în viitorul lor profesional.
Cât despre fericire, Polonia este pe un loc îngrijorător, cu doar 22% dintre salariați deseori fericiți (și 13% dintre ei niciodată fericiți, un record), înaintea Republicii Cehe (27%), României (31%) și Marii Britanii (32%).
În Olanda o să-i întâlnim cel mai ușor pe cei fericiți la locul de muncă (63%), înaintea Austriei (55%), Belgiei (49%) și Germaniei (46%).
Franța este aproape de medie (41%). Ancheta arată și că salariații europeni nu văd cu ochi răi era digitală: 73% se declară familiarizați cu instrumentele și 40% sunt de părere că au un impact pozitiv pentru motivarea lor la locul de muncă, și doar 12% cred că au un efect negativ.
Sunt circa 70% cei care spun că sunt solicitați și în afara orelor de muncă (dintre care 18% deseori), o proporție care crește la 87% la șefi. Ancheta a fost realizată online, în ianuarie, pe 13.600 de salariați din 14 țări ale Europei: Germania, Belgia, Spania, Franța, Italia, Suedia, Marea Britanie, Polonia, România, Turcia, Finlanda, Austria, Republica Cehă, Olanda. (M.C)