60% dintre copii merg cu plăcere la școală. Fiecare al doilea vine bătut acasă

17 Feb 2016 | scris de Istvan Deak
60% dintre copii merg cu plăcere la școală. Fiecare al doilea vine bătut acasă

62% dintre copii au declarat că merg cu plăcere la școală. Cei mai entuziaști din lume sunt copiii din Algeria și Etiopia, în timp ce România ocupă un loc fruntaș în Europa. Elevii din Germania, Marea Britanie și Coreea de Sud s-au declarat cei mai nemulțumiți.

Gradul de nemulțumire creste de la an la an și este direct proporțional cu vârsta. Un elev de clasa a 7-a se declară mult mai nemulțumit de mersul la școală, decât unul de clasa a doua.

Cercetătorii se declară îngrijorați de numărul tot mai mare de cazuri de violență din școli. 41% dintre copii s-au simțit cel puțin o dată excluși din colectivul clasei și 48% au fost agresați cel puțin o dată la școală. Cei mai mulți copii agresați provin din Estonia, Marea Britanie și Germania, la polul opus aflându-se Coreea de Sud.

“Pentru prima dată avem posibilitatea să comparăm viețile copiilor chiar din perspectiva lor. Copiii conștientizează foarte exact lumea care îi înconjoară și putem observa ce îi nemulțumește. Studiul oferă informații valoroase și unice, care ne dau șansa să îmbunătățim viața și perspectivele lor”, a declarat Sabine Andresen, conducătorul studiului.

Alte stiri din Life style

Ultima oră