Un golden-retriever și-a salvat stăpânul, încălzindu-l și lătrând după ajutor (VIDEO)

15 Ian 2017
Un golden-retriever și-a salvat stăpânul, încălzindu-l și lătrând după ajutor (VIDEO)

Un bărbat a reușit să supraviețuiască, căzut în zăpadă, cu o fractură cervicală, cu ajutorul câinelui său, care a fost tot timpul lângă el, l-a încălzit și a lătrat după ajutor.

Bărbatul locuia singur, la o fermă din statul american Michigan. Ieșit să ia lemne de foc, îmbrăcat sumar pentru condițiile de afară, el a alunecat pe gheață și și-a fracturat gâtul.

"Am strigat după ajutor, dar casa celui mai apropiat vecin se găsește la aproape 500 de metri. Era 10.30, noaptea de Revelion. Nu m-a auzit nimeni, cu excepția câinelui meu, Kelsey", a povestit bărbatul jurnaliștilor.

Golden-retriever-ul în vârstă de cinci ani și-a salvat stăpânul, încălzindu-i corpul și lingându-i fața și mâinile pentru a-l menține conștient.

"A continuar să latre după ajutor, dar nu a plecat de lângă mine. M-a încălzit și mi-a ținut mintea trează. Am realizat că trebuie singurul mod de a rămâne în viață în urma acestui accident era să am voință și să continui să strig după ajutor. Spre orele dimineții am rămas fără voce, Kelsey nu s-a oprit din lătrat. Urletele sale au reușit să alerteze vecinii, care m-au găsit. Era 8.30. în dimineața Anului Nou", a relatat bărbatul.

În momentul în care a ajuns la spital, temperatura corpului său era sub 21 de grade Celsius, în condițiile în care temperatura normală se situează în jurul valorii de 37 de grade, iar hipotermia se instalează când aceasta scade sub 35.

"Am fost surprins când am aflat că nu aveam absolut nicio degerătură. Sunt sigur că asta s-a putut întâmpla doar datorită determinării lui Kelsey de a mă ține în viață", spune bărbatul.

După operația pe care a suferit-o, bărbatul se recuperează extrem de rapid, începând, spre surprinderea medicilor, să-și miște membrele. Aceștia consideră că un rol important în acest proces l-a jucat temperatura scăzută a corpului, menținută de câine la limita supraviețuirii.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră