Baclavaua, un desert tradițional turcesc recunoscut de iubitorii de dulciuri din întreaga lume, are acum și o variantă mov.
Un cofetar din Ankara s-a hotărât să își adauge propria amprentă asupra baclavalelor pe care le produce și a optat pentru o culoare care să le scoată în evidență, scrie RADOR, care citează publicația hurriyet.com.tr.
Astfel, a adăugat suc de fructe și legume de culoare roșie și mov, cum ar fi morcov negru, rodie, cireșe, mure și sfeclă roșie.
Cofetarul susţine că lumea care vede pentru prima dată baclavalele mov îl întreabă dacă a folosit coloranți artificiali pentru a obține nuanța.
Însă culoarea este obținută doar din fructe și legume, un alt aspect benefic fiind faptul că nu sunt folosiți îndulcitori sau zahăr. Gustul dulce al baclavalelor mov provine din zaharurile naturale, motiv pentru care produsul este bun și pentru diabetici, mai afirmă cofetarul.