Această cușcă de câine costă cât o garsonieră din Paris

02 Aug 2022
Această cușcă de câine costă cât o garsonieră din Paris

Proiectat de o companie japoneză, va fi vândut cu 150.000 de dolari într-o ediție foarte limitată, scrie HuffingtonPost.

O garsonieră în Paris costă în 2021 între 150.000 și 200.000 de euro în funcție de cartier. Acesta este și prețul unei cuști japoneze pentru câini .

Pentru 150.000 de dolari, angajații firmei de design din Osaka Bunkaizai Kozo Keikaku proiectează o cușca de lux urmând principiile budismului zen, respectând în același timp stilul tradițional japonez .

Numita Inudono, din cuvintele japoneze inu (câine) și dono (stăpân feudal), această cușca se dorește a fi „o locuință elegantă și luxoasă pentru cel mai bun prieten al omenirii, rupând stereotipul conform căruia sunt doar niște cuști rudimentare pentru câini” , explică japonezii.

„Proiectul Inudono folosește această arhitectură frumoasă pentru a crea cele mai frumoase cuști pe care cineva le-a văzut vreodată”.

Atenție, nu vor fi pentru toată lumea. Cumpărătorii interesați ar trebui să se facă cunoscuți între 17 și 31 august. Și inițial, doar cinci persoane vor fi apoi trase la sorți pe 1 septembrie. De menționat că construcția unei astfel de nișe poate dura timp în funcție de companie: între șase luni și un an.

Alte stiri din Life style

Ultima oră