A fost lansată prima păpușă Barbie transgender

27 Mai 2022
A fost lansată prima păpușă Barbie transgender

Papusa Barbie transgender a fost lansata cu imaginea starului din Orange is New Black, Laverne Cox, scrie The Telegraph. Laverne Cox care a primit cinci nominalizări la Emmy ca actor și producător, este una dintre cele mai cunoscute vedete din SUA.

Prima păpușă Barbie transgender a fost lansată pentru a evidenția importanța „acceptarii la fiecare vârstă”.

Gigantul de jucării Mattel a proiectat păpușa după imaginea lui Laverne Cox, vedeta transgender din comedia-dramă din închisoarea din SUA Orange is the New Black.

Lisa McKnight, vicepreședinte executiv și șef global al Barbie și păpuși la Mattel, a declarat că marca „nu ar putea fi mai încântată” de noua păpușă, adăugând: „Suntem mândri să subliniem importanța incluziunii și acceptării la fiecare vârstă și pentru a recunoaște impactul semnificativ al lui Laverne asupra culturii cu o colecție omagială Barbie.”

Cox, care a primit cinci nominalizări la Emmy ca actor și producător, este una dintre cele mai cunoscute vedete transgender din SUA. Ea a spus că păpușa transgender are o importanță uriașă.

„Ceea ce mă entuziasmează cel mai mult este că tinerii trans o pot vedea și poate pot să o cumpere și să se joace cu ea și să știe că există o Barbie făcută de Mattel, pentru prima dată, asemănătoare unei persoane trans”, a spus ea.

„Abia aștept ca fanii să-mi găsească păpușa pe rafturi”

Vedeta, care a fost implicată îndeaproape în procesul de design al păpușii, a adăugat: „Abia aștept ca fanii să-mi găsească păpușa pe rafturi și să aibă ocazia să adauge în colecția lor o păpușă Barbie modelată după o persoană transgender. Sper ca oamenii să se uite la această Barbie și să viseze așa cum am făcut-o eu în cariera mea."

„Spațiul visării și manifestării este o sursă atât de puternică și te conduce să obții mai mult decât ai crezut inițial că este posibil.”

Barbie omagiu lui Laverne Cox este îmbrăcată într-un corset și fustă din tul purtată peste un body argintiu și poartă cizme cu toc înalt.

Cox, care duminică împlinește 50 de ani, a declarat pentru revista People că nu avea voie să se joace cu păpuși în copilărie.

 „Am implorat-o pe mama mea pentru o păpușă Barbie și ea a spus nu, pentru că am fost desemnat bărbat la naștere" a spus ea.

„Și când aveam 30 de ani, eram în terapie și îi spuneam terapeutului meu că mi s-a refuzat posibilitatea de a mă juca cu păpușile Barbie. 

„Și terapeutul meu a spus: „Nu este niciodată prea târziu să ai o copilărie fericită și ceea ce ar trebui să faci pentru copilul tău interior este să ieși și să-ți cumperi o păpușă Barbie”.

„Sunt atât de recunoscător că am reușit să fiu în acest proces. Este un proces de a-mi revendica copilul interior, de a o vindeca, de a-i oferi ceea ce nu a avut prima dată.

„Îi dăruiesc acele lucruri acum. Și Barbie este o parte foarte tangibilă din asta. Și Barbie a devenit un simbol al acestui lucru, în atât de multe feluri, încât asta este vindecare.

„Și îi sunt atât de recunoscător lui Mattel pentru acest moment, doar pentru mine, doar pentru propria mea vindecare personală.” 

Barbie a fost lansată în martie 1959 ca presupusul arhetip al femeii americane, purtând un costum de baie în dungi alb-negru, buze roșii și părul strâns într-o coadă blondă. Cu numele complet Barbara Millicent Roberts, a fost prima păpușă de jucărie produsă în serie din SUA cu caracteristici pentru adulți.

De-a lungul deceniilor, au urmat și alte încarnări, inclusiv astronautul Barrie și în 1967 prima celebritate Barbie, când o papușă a fost modelată după Twiggy. Urmează Cher, Audrey Hepburn, Diana Ross și JK Rowling.

Dar a durat până în 1980 înainte ca prima Barbie afro-americană să fie introdusă, împreună cu o Barbie Latină.

Alte stiri din Life style

Ultima oră