Edward Snowden a avut tupeul să ne ofere o imagine despre modul în care serviciile de informații desfășoară operațiuni de supraveghere a populației, destul de asemănătoare cu ceea ce își imaginase Orwell, creatorul literar al Big Brother-ului.
Cu mulți "prieteni" care-l pândesc prin colțuri întunecate, drumurile lui Snowden nu aveau cum să găsească altă destinație decât Moscova, care i-a acordat cu încântare fireasca protecție de care are nevoie pentru a-și duce zilele către un sfârșit natural.
Și tot din capitala Rusiei, Snowden a oferit un interesant interviu Last Week Tonight’s.
În momentul creării unui cont, fiecare dintre noi gândește parola în termeni cât se poate de abstracți, amestecând simboluri, cifre, majuscule, litere mici, care se adună într-un amalgam evident greu de memorat, dar despre care suntem absolut convinși că este aproape imposibil de spart, uitând că unui sistem de calcul îi este necesar mai puțin de O SECUNDĂ pentru a o identifica!
Edward Snowden, evident în cunoștință de cauză, duce lucrurile la un nivel superior, cu o idee simplă, dar extrem de eficace.
Mai întâi de toate trebuie folosite asocieri de cuvinte care nu pot fi regăsite în dicționare și care au reprezentare doar în plan personal.
Aceste asocieri de cuvinte trebuie să fie destul de lungi pentru a-i mânca destul timp unui hacker, astfel încât să renunțe la o acțiune de brute-force.
Abia în acest moment se pot aplica metodele clasice de definire a parolei, de exemplu "1LoveRead1ngBGREveryDay! ".
Pentru mai multe detalii, urmăriți clipul video următor!