Microsoft susţine că piaţa IT la nivel mondial va creşte în următorii ani datorită serviciilor de Cloud.
În urma colaborării dintre Microsoft şi partenerii săi globali, compania de analiză de piaţă IDC a anunţat că peste 80% dintre clienţi utilizează sau adoptă tehnologia cloud. Iar cea mai mare piaţă de cloud —incluzând hardware, software şi serviciile profesionale şi gestionate din aria tehnologiei cloud —va depăşi 500 de miliarde de dolari până în 2020.
Conform cercetărilor, se estimează că venitul global din servicii IT aferente va atinge 141,2 miliarde USD până în 2019, cu o rată compusă a creşterii anuale de 19,4%: de aproape 6 ori mai mult decât rată creşterii generale a cheltuielilor IT. Astfel, sunt prevăzute creşteri seminificative ale pieţei serviciilor de cloud în toate regiunile. SUA au contabilizat 64% din venituri în 2015, însă se prefigurează să scadă la 60% până în 2019. America Latină (RCCA 31,4%) şi Asia Pacific, excluzând Japonia (RCCA 24,1%), vor înregistra cele mai mari rate de creştere pentru cloud-ul public în următorii 5 ani.
Microsoft susţine că partenerii săi provin, în proporţie de 50%, din zona de servicii de cloud, au o dezvoltare de 100% şi un profit de 1,5 ori mai mare decât restul pieţei. În ceea ce priveşte serviciile de tip SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service), IaaS (Infrastructure as a Service), alături de toate serviciile profesionale şi gestionate din aria tehnologiei cloud (atât publice, cât şi private), precum şi software-ul şi hardware-ul adecvate pentru implementarea serviciilor cloud – se estimează să ajungă la o utilizare totală de trei ori mai mare decât în prezent.
“Modelul de afaceri al Microsoft la nivel internaţional are la bază un ecosistem solid de parteneri, cel mai mare ecosistem din industrie, inclusiv în piaţa din România, unde activează câteva mii de companii partenere. Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai mare în business, ajutând clienţii să găsească noi zone de creştere şi optimizare, iar partenerii sunt în centrul acestei transformări de business. Soluţiile cloud construite de partenerii Microsoft devin mai flexibile, scalabile şi accesibile unor segmente tot mai largi de clienţi. Unul din scopurile principale ale Microsoft România este să ajute partenerii locali în maximizarea oportunităţilor din piaţă cloud aşa cum apar ele în studiul IDC. Vorbim de o colaborare activă şi un mix de programe, campanii, training-uri şi incentive-uri, care oferă una dintre cele mai competitive marje de profitabilitate pentru parteneri.”, spune Gabriela Matei, Director Comercial, Microsoft România. Serviciile de cloud prezintă din ce în ce mai mult interes pentru majoritatea clienţilor. În acest moment, 80% dintre companiile importante au adoptat complet cloud-ul.