Floca, nouă aplicație de friending, lansată în Spania de către o echipă de români

15 Sep 2018
Floca, nouă aplicație de friending, lansată în Spania de către o echipă de români

Floca, cea mai nouă aplicație de friending, fost lansată în Spania, la Madrid. Aplicația dezvoltată de către o companie de tehnologie din Iași a ajuns la peste 50.000 de descărcări în prima săptămână de la lansare și la un total de 6500 de review-uri, dintre care 95% pozitive.

În ceea ce privește piața din Spania, Floca urmărește până la finalul anului peste 100.000 de utilizatori activi lunar. Aplicația a ajuns și în România, dezvoltatorii urmărind peste 10.000 de utilizatori activi în prima lună de la lansare, scrie rador.ro.

Floca este o aplicație dezvoltată de către Inovatie Alia, o companie de tehnologie din Iași. Denumirea aplicației este un acronim care reunește funcțiile principale ale acesteia: Friends location și chat around.

Aplicația înlesnește interacțiunea între utilizatori prin intermediul funcției de chat și de localizare. Mai precis, un utilizator poate intra în contact cu alții din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în același timp să inițieze discuții fără niciun fel de filtru sau barieră.

Aplicația se adresează atât celor care vor să cunoască noi oameni, cât și celor care vor să rămână în contact cu prietenii lor – în cazul zonelor aglomerate, precum festivalurile sau evenimentele mari, funcția de localizare îi ajută să rămână în contact cu grupul.

Segmentul de vârstă principal al aplicației Floca este publicul tânăr, cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, dar nu exclusiv. Oricine poate folosi Floca, scopul aplicației fiind de a-i apropia pe oameni în mediul offline.

Aplicația este gratuită și este disponibilă în magazinele Google Play și AppStore.

 

Alte stiri din It

Ultima oră