Elon Musk dispus să testeze implantarea celebrul său cip Neuralink pe unul dintre copiii săi

01 Ian 2023
Elon Musk dispus să testeze implantarea celebrul său cip Neuralink pe unul dintre copiii săi

Elon Musk a dezvăluit că ar fi confortabil să implanteze un cip dezvoltat de firma sa Neuralink în creierul unuia dintre copiii săi, dacă va fi nevoie.Miliardarul din domeniul tehnologiei a făcut o afirmație în timp ce a discuta despre potențiale probleme de siguranță pentru dispozitivele Neuralink – atât atunci când sunt implantate activ într-un creier, cât și în timpul procesului de îndepărtare a cipului.

„Dacă pui o întrebare de genul, după părerea mea, mi-ar fi plăcut să implantez asta unuia dintre copiii mei sau ceva de genul în acest moment, dacă sunt într-o situație serioasă... cum ar fi să spunem că și-ar fi rupt gâtul, aș putea fii confortabil să o faci? Aș face-o”, a spus Musk în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la un eveniment Neuralink. „Suntem în punctul în care, cel puțin în opinia mea, nu ar fi periculos”, a adăugat Musk.

Musk a promovat de ani de zile potențialul cipurilor Neuralink de a îmbunătăți performanța cognitivă. În timpul evenimentului de la sediul central Neuralink, Musk și alți oficiali ai companiei au prezentat potențialele beneficii ale dispozitivului în asistența persoanelor care se confruntă cu dizabilități, cum ar fi pierderea vederii sau a funcției motorii sau la persoanele care au suferit leziuni ale coloanei vertebrale sau au devenit paralizate.

 „Chiar dacă cineva nu a avut niciodată vedere, așa cum s-ar fi născut orb, credem că încă putem restabili vederea”, a spus Musk. Miliardarul a indicat că intenționează să instaleze, de asemenea, un cip Neuralink în propriul creier în viitor. Musk a spus că Neuralink ar putea începe testele pe oameni pentru dispozitive în termen de șase luni, în așteptarea aprobării de la Food and Drug Administration.

„Vrem să fim extrem de atenți și să fim siguri că va funcționa bine înainte de a pune un dispozitiv într-un om”, a spus Musk. Până acum, Neuralink a urmat termenele ambițioase ale lui Musk pentru uz uman. El a indicat inițial că firma va solicita aprobarea FDA până la sfârșitul anului 2020. Anul trecut, Musk a spus că speră să înceapă testele pe oameni la un moment dat în 2022 – un plan care nu mai este fezabil.

Neuralink s-a confruntat, de asemenea, cu critici aspre din partea activiștilor pentru drepturile animalelor cu privire la utilizarea maimuțelor în testele clinice. Criticii au susținut în februarie că Neuralink a provocat „suferințe extreme” subiecților săi de testare. Compania a negat faptele greșite.

Alte stiri din It

Ultima oră