Netflix anunță că va diminua cu 25% pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet

20 Mar 2020
Netflix anunță că va diminua cu 25% pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet

Netflix va reduce pentru următoarele 30 de zile calitatea imaginilor video pentru a reduce presiunea asupra furnizorilor de internet, transmite BBC News care citează un comunicat al companiei.

Decizia are loc după ce Comisia Europeană a transmis joi un comunicat prin care face apel la serviciile de streaming, operatori și utilizatori pentru a preveni congestionarea rețelei și discută problema cu autoritățile europene de reglementare.

Consumul de filme streaming a crescut din cauză că o mare parte dintre cetățenii Europei se află în izolare la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus. Compania a precizat că scăderea calității imaginii va reduce consumul de date al Neflix cu 25%, dar că publicul va avea în continuare parte de imagini de bună calitate.

O oră de video în standard definition consumă aproximativ 1GB, întimp ce în format HD poate consuma până la 3GB pe oră.

Netflix oferă de asemenea video în format ultra HD 4K pentru unele dintre programele sale. Decizia Netflix de a reduce calitatea imaginilor cu un sfert pare să fie un compromis.

Netflix nu a decis încă dacă această decizie se va aplica și în alte zone cum ar fi America de Nord.

Consumul de internet a crescut în ultimele săptămâni din cauză că numeroși cetățeni lucrează de acasă și evită ieșirile în oraș. Vodafone a raportat o creștere cu 50% a consumului de internet în Europa la începutul acestei sătpămâni.

Citiţi şi: Întrebarea pe care ne e teamă să ne-o punem: cât rezistă Internetul, în condiţiile presiunii actuale?

UPDATE

Platforma YouTube a companiei Alphabet Inc a anunţat vineri că va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului în contextul în care mii de europeni, izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă şi urmăresc înregistrări video acasă, informează Reuters.

YouTube este a doua companie după Netflix care acţionează după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

Alte stiri din Film

Ultima oră