Ceremonia Premiilor Oscar va fi reinventată şi prezentată sub formă de film artistic

19 Apr 2021 | scris de Istvan Deak
Ceremonia Premiilor Oscar va fi reinventată şi prezentată sub formă de film artistic

Ceremonia decernării Premiilor Oscar, care va avea loc săptămâna viitoare, va fi reinventată şi va fi prezentată ca un film, dând câştigătorilor mai mult timp pentru discursuri, iar masca va juca un rol major, au declarat sâmbătă organizatorii evenimentului.

Pandemia de COVID-19 a determinat reinventarea spectacolului tradiţional, unde cel mai mare premiu din industria filmului este acordat laureaţilor într-o sală de spectacol, în prezenţa a peste 4.000 de staruri ale cinematografiei şi oficiali din industria filmului, scrie rador.ro.

Ceremonia Premiilor Oscar, care va avea loc pe 25 aprilie, se va ţine în Art Deco Union Station, cel mai mare terminal feroviar din vestul Statelor Unite, în incinta căruia se construieşte o scenă şi unde prezentatorii vor face mai mult decât să deschidă plicurile cu numele câştigătorilor.

"Nu va semăna cu nimic ce a fost până acum", a declarat directorul evenimentului, Steven Soderbergh, care va realiza spectacolul cu Stacey Sher şi Jesse Collins. Steven Soderbergh, regizor al filmului "Contagion" din 2011, a mai spus că pandemia de COVID-19 "a deschis o oportunitate de a încerca ceva ce nu s-a mai încercat până acum".

Ceremonia va fi realizată ca un film, prezentatorii, printre care Brad Pitt, Harrison Ford şi Halle Berry "jucându-se pe sine sau cel puţin o recentă versiune a lor".

Anterior, discursurile câştigătorilor Oscar erau limitate la 45 de secunde, dar în acest an câştigătorii vor avea spaţiu mai mare, vor putea spune lucruri personale şi vor putea istorisi întâmplări din viaţa lor particulară sau de scenă.

Va fi implementat un protocol strict privind testarea pentru COVID-19, iar în ce priveşte purtatul măştii la ceremonie, Steven Soderbergh a dat un răspuns extrem de criptic: "Măştile vor juca un rol foarte important în acest film, masca este punctul central al naraţiunii".

Nominalizaţii care nu vor putea călători spre Los Angeles vor participa la eveniment prin legături prin satelit din întreaga lume, dar nu vor fi şi apariţii prin Zoom, au mai precizat organizatorii. Evenimentul va fi precedat de un pre-spectacol de 90 de minute, care va include interpretările a cinci piese muzicale concurente, înregistrate anterior pe acoperişul noului Muzeu al Academiei din Los Angeles şi în Islanda.

Alte stiri din Film

Ultima oră