Zelensky va face o vizită surpriză în Marea Britanie miercuri, spune Downing Street

08 Feb 2023
Zelensky va face o vizită surpriză în Marea Britanie miercuri, spune Downing Street

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky va efectua miercuri prima sa vizită în Marea Britanie de la invazia țării sale, a spus Downing Street, scrie CNN.

Călătoria are loc în timp ce Zelensky a căutat cu disperare ajutor militar de la aliații occidentali, în timp ce oficialii ucraineni avertizează că Moscova se pregătește pentru o ofensivă de primăvară. Sunak a anunțat miercuri că țara sa va extinde pregătirea pentru piloții de luptă și marinarii ucraineni, promițând totodată o investiție pe termen lung în armata ucraineană.

Cei doi lideri vor discuta despre o abordare dublă a sprijinului britanic pentru Ucraina, a spus Downing Street. Acest lucru va începe cu o creștere imediată a echipamentelor militare către țară pentru a ajuta la contracararea unei posibile ofensive rusești de primăvară și va fi întărită de sprijin pe termen lung.

„Vizita președintelui Zelensky în Marea Britanie este o dovadă a curajul, determinarea și lupta țării sale și o dovadă a prieteniei de neîntrerupt dintre cele două țări." a spus Sunak

"Din 2014, Marea Britanie a oferit o pregătire vitală forțelor ucrainene, permițându-le să-și apere țara, să-și protejeze suveranitatea și să lupte pentru teritoriul lor."

"Sunt mândru că astăzi vom extinde această pregătire de la soldați la marinari și piloți de avioane de luptă, asigurându-ne că Ucraina are o armată capabilă să-și apere interesele până în viitor.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră