Zelensky: „Putin este un mincinos, imposibil de dialogat”

09 Sep 2023
Zelensky: „Putin este un mincinos, imposibil de dialogat”

În timpul unui interviu acordat CNN , președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a reiterat imposibilitatea negocierilor cu Vladimir Putin. „Când vrei să ai un compromis sau un dialog cu cineva, nu o poți face cu un mincinos”, a spus liderul de la Kiev

Președintele Ucrainei spune că exemplul lui Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor ruși care au murit într-un accident de avion luna trecută, arată ce se întâmplă atunci când încerci să faci o înțelegere cu președintele rus Vladimir Putin. 

Contraofensiva Ucrainei de până acum a avut ca rezultat doar câștiguri modeste, dar Volodymyr Zelensky a declarat pentru CNN că a respins sugestiile că este timpul să negocieze pacea cu Kremlinul. 

Când vrei să ai un compromis sau un dialog cu cineva, nu poți face asta cu un mincinos”, a spus Zelensky pentru CNN.

Sfârșitul liderului Wagner, după ce se pare că a primit promisiuni cu privire la libertatea sa de a-și continua activitatea, la doar câteva săptămâni după ce a condus o revoltă împotriva gestionării războiului de către Putin, a fost un avertisment care trebuie luat în considerare, a sugerat Zelensky.

În timp ce Statele Unite și alți aliați cheie ucraineni continuă să furnizeze arme Kievului, subliniind că condițiile pentru a urmări o pace „justă și durabilă” nu sunt încă create, câțiva alți lideri mondiali proeminenți, cum ar fi brazilianul Luiz Inácio Lula Da Silva, au a pus Ucrainei sarcina de a pune capăt războiului.

Liderul Ucrainei a arătat exemple de alte țări care au fost atacate de soldații ruși și continuă să fie parțial ocupate de Moscova, ca sprijin pentru poziția sa.

„Ați văzut vreun compromis de la Putin cu privire la alte probleme? Cu Georgia ? Cu Moldova?” întrebă Zelensky retoric.

Alte stiri din Externe

Ultima oră