Zelensky în Parlamentul francez: „Europa nu mai este un continent al păcii. Nu avem dreptul să pierdem”

07 Iun 2024
Zelensky în Parlamentul francez: „Europa nu mai este un continent al păcii. Nu avem dreptul să pierdem”

„Mulțumesc Franța”: Președintele ucrainean s-a adresat astazi deputaților din Parlamentul francez, scrie Le Figaro.

„Fără aceste victorii împotriva nazismului, națiunile libere nu ar exista. Nu ar exista libertate în Europa, a salutat el, a doua zi după împlinirea a 80 de ani de la debarcarea din 6 iunie 1944. Europa noastră este rezultatul curajului bărbaților și femeilor, care au rezistat împotriva răului. Această unitate dă putere Europei noastre. Nicio altă motivație în afară de aceea de a ne proteja casa și de a fi oameni binecuvântați cu libertate.

„În aceste zile comemorăm curajul luptătorilor în sprijinul reciproc al popoarelor care au câștigat bătălia din Normandia. Și tocmai această victorie o simțim încă pe plajele unde am fost ieri alături de președintele Emmanuel Macron și alți lideri. Această bătălie câștigată este pe care o comemorăm aici și suntem mândri că suntem moștenitorii celor care au participat."

„Europa nu mai este un continent al păcii”, spune șeful statului ucrainean

„Astăzi, Europa nu mai este, din păcate, un continent al păcii ”, a deplâns Volodymyr Zelensky în fața Adunării Naționale franceze, la câteva secunde după ce a lăudat curajul europenilor în lupta împotriva nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Europa nu mai este suficientă pentru el ”, a adăugat Zelensky, referindu-se la șeful statului rus Vladimir Putin. „Această bătălie pentru Ucraina și pentru Europa are același sens ca cele câștigate de generațiile trecute de europeni”, a subliniat ucraineanul, subliniind existența actuală a unui „inamic comun” pentru toți europenii. „Putin este anti-Europa”, a insistat președintele ucrainean.

„Nu avem dreptul să pierdem”, insistă Zelensky

„Poate Putin să câștige această bătălie? Nu, pentru că nu avem dreptul de a pierde , a insistat Volodimir Zelenski către deputații francezi. Putem câștiga cu siguranță această bătălie. Ucraina și, prin urmare, Europa. Europa și, prin urmare, Franța.”

"Acest război s-ar putea răspândi, la fel ca acum optzeci de ani. (…) În anii 1930, Hitler a trecut linie după linie. Putin face la fel."

„Uitați-vă la ce face Putin cu propria lui țară și cu propriul său popor: este un teritoriu în care viața nu mai are valoare”, a spus domnul Zelensky de pe podium, judecând că „este complet opusul a tot ceea ce aspirăm și valorile noastre . "

„Este opusul libertății, opusul egalității și opusul fraternității. Este opusul Europei, (…) asta este Putin. »

„În Ucraina se găsește cheia securității întregii Europe”, afirmă Zelensky

„În Ucraina se găsește cheia securității întregii Europe ”, a afirmat Zelensky deputaților Adunării Naționale. „Granița de est a NATO nu poate fi întreruptă de o zonă gri în afara alianței ”, a continuat el, înainte de a garanta că „fără controlul Ucrainei, Rusia va rămâne un stat național normal și nu un imperiu colonial în căutare constantă de noi teritorii.

Zelensky: „Regimul rus nu cunoaște limite. Europa nu mai este suficientă pentru el"

„Astăzi, Ucraina este vizată, dar mâine ar putea fi vizate alte țări. Vedem deja cum se poate dezvolta această agresiune. Țările baltice, Polonia, Balcanii și altele... Acest regim rus nu cunoaște limite. Europa nu mai este suficientă pentru el. »

Vladimir Putin „a distrus deja Siria, el perturbă Sahelul” , a continuat președintele ucrainean, denunțând folosirea „resurselor energetice și ale alimentelor” care „slăbesc” țările.

Președintele rus „a scos la iveală întreg arsenalul secolului trecut, de la blocada maritimă până la răpirea masivă a copiilor poporului nostru din teritoriile ocupate și șantajează întreaga lume pentru ca lumea să se teamă de el ”, a continuat Zelensky citat de Le Monde

„Pentru pace, este nevoie de mai mult”, îndeamnă Zelensky

„Pentru pace, este nevoie de mai mult. Acesta nu este un reproș. Trebuie să facem mai mult astăzi pentru a fi mai aproape de pace mâine decât oricând ”, a conchis Volodymyr Zelensky, referindu-se la ajutorul militar acordat de Franța și aliații săi Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră