Zelensky este „un tip dur... un adevărat texan”, spune George W. Bush

09 Sep 2023
Zelensky este „un tip dur... un adevărat texan”, spune George W. Bush

Fostul președinte american spune că Putin nu se poate opri la invadarea Ucrainei, scrie Politico.

 Fostul președinte al SUA George W. Bush consideră că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky este atât de dur, încât ar putea fi din Texas.

Vorbind prin chat video în timpul unei conferințe de vineri la Kiev, Bush a spus că îl vede pe președintele Rusiei Vladimir Putin ca un constructor de imperiu, care ar putea să nu se oprească la invadarea Ucrainei. Cât despre Zelensky, Bush a glumit: „Ei bine, el este un tip dur, este un texan adevărat”.

Deși Bush s-a născut în Connecticut, a crescut în Texas.

Bush a mai spus că va fi din ce în ce mai greu să-i convingi pe americani că a ajuta Ucraina este în interesul lor. „În primul rând, Ucraina trebuie să  abordeze corupția.  [O] remaniere recentă  din guvern  mi-a arătat că Zelensky vrea să o facă”, a spus Bush.

Potrivit lui Bush, dacă Putin nu este oprit în Ucraina, SUA vor trebui să fie implicate în ajutorarea unor țări ca Polonia, Lituania și Letonia.

„Starea din Ucraina contează pentru securitatea SUA. SUA trebuie să-i sprijine în continuare pe oameni ca Zelensky atunci când dau dovadă de curaj”, a spus Bush.

Alte stiri din Externe

Ultima oră