Zelensky către Trudeau: „Nu mă îndoiam că vei alege tabăra libertății și justiției”

23 Sep 2023
Zelensky către Trudeau: „Nu mă îndoiam că vei alege tabăra libertății și justiției”

„Mulțumesc ”, i-a răspuns Volodymyr Zelensky lui Justin Trudeau. „Când chemam lumea  să ne sprijine, nu este vorba despre un conflict obișnuit” ”, le-a spus el parlamentarilor,  „este vorba despre salvarea a milioane de vieți – este cu adevărat supraviețuirea noastră", scrie Le Monde

Canada  „a apărat întotdeauna dreptatea” , a spus liderul ucrainean,  „și nu mă îndoiam că veți alege partea libertății și a justiției atunci când Rusia își va lansa războiul împotriva Ucrainei. „Sper că veți rămâne alături de noi până la victoria noastră ”, se adresase el mai devreme, în atenția poporului canadien.

Zelensky „recunoscător guvernului canadian și tuturor poporului canadien pentru sprijinul lor sincer și puternic”

În Canada, pe lângă o discuție bilaterală cu prim-ministrul de dimineață, Volodymyr Zelensky s-a întâlnit cu guvernatorul general al Canadei, Mary Simon. După întâlnirea lor, președintele ucrainean i-a mulțumit într-un mesaj pe Telegram , spunând că este „recunoscător guvernului canadian și întregului popor canadian pentru sprijinul lor sincer și puternic” . „Suntem recunoscători că mii de concetățeni noștri și-au găsit refugiu în țara dumneavoastră și că aveți grijă de ei cu toată căldura voastră”, a adăugat președintele ucrainean.

Volodymyr Zelensky va zbura apoi la Toronto împreuna cu Justin Trudeau, unde cei doi lideri se vor întâlni cu lideri de afaceri și membri ai comunității canadiano-ucrainene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră