Zelensky: Armata ucraineană efectuează „contraatacuri” în regiunea Harkov

12 Mai 2024
Zelensky: Armata ucraineană efectuează „contraatacuri” în regiunea Harkov

În discursul său de seară, difuzat sâmbătă , președintele ucrainean Volodimir Zelenski a asigurat că trupele ucrainene „au efectuat contraatacuri” în regiunea Harkov, scrie Le Monde

„Sarcina noastră numărul unu acum este să perturbăm planurile ofensive ale Rusiei ”, a spus el. „Trebuie să întrerupem operațiunile ofensive ale Rusiei și să recâștigăm inițiativa ”, a spus președintele ucrainean, solicitând din nou aliaților săi să accelereze livrările de arme.

Ca răspuns la ofensiva rusă din regiune, armata ucraineană a intensificat atacurile aeriene împotriva Rusiei. În special, a lansat numeroase atacuri cu drone în regiunea Belgorog, provocând mai multe răniți și morți, precum și în zonele Ucrainei ocupate de ruși, în special împotriva infrastructurii energetice.

Aproape 1.800 de persoane au fost evacuate din regiunea Harkov a doua zi după o ofensivă terestră rusă care a vizat regiunea din nord-estul Ucrainei, la granița cu Rusia, potrivit guvernatorului acesteia, Oleh Synehoubov. El a precizat că, în ultimele douăzeci și patru de ore, armata rusă a efectuat foc de artilerie și mortar asupra a treizeci de localități din regiune. Armata rusă a susținut sâmbătă că a cucerit cinci sate din regiunea Harkov în ultimele douăzeci și patru de ore.

Alte stiri din Externe

Ultima oră