ZBORUL MH370. Noi dezvăluiri despre unul dintre cele mai mari mistere ale aviației civile (VIDEO)

09 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
ZBORUL MH370. Noi dezvăluiri despre unul dintre cele mai mari mistere ale aviației civile (VIDEO)

Potrivit studiului, aeronava Boeing 777, care a dispărut la 8 martie 2014 la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinația Beijing, s-a prăbușit în Oceanul Indian cu o viteză foarte mare.

Totodată, noile date confirmă ideea că avionul s-a prăbușit în zona unde se desfășoară căutările. Căutări care până acum nu au dus la nimic concret

Analizele făcute de de constructorul de avioane Boeing și noile date ale ministerului american al Apărării arată faptul că, indiferent de rolul pilotului sau al piloților, avionul s-a scufundat în apa oceanului cu o viteză extrem de mare.

Conform Boeing, atunci când MH370 a ajuns la capătul rezervelor sale de carburant, el a încetinit înainte de a se scufunda la 35.000 de picioare adâncime (10.600 de metri), cu o viteză între 12.000 și 20.000 de picioare pe minut.

Prăbușirea brutală a avionului a fost confirmată și de noile date analizate de ministerul australian al Apărării, printre care semnalele emise automat de avion și captate de satelit.

Zborul MH370, prăbușit intenționat în ocean?

Un expert în accidente aviatice a afirmat, la sfârșitul lunii trecute, că zborul MH370 a fost prăbușit intenționat în Oceanul Indian.

"Cineva a pilotat avionul până la încheierea zborului (...) cineva a pilotat avionul înspre apă", a declarat Larry Vance, pentru postul de televiziune australian Canal 9.

Expertul a explicat că un fragment de aripă, un flaperon, descoperit anul trecut pe Insula Reunion și care a fost trimis în Franța pentru analiză, este dovada cea mai clară că aparatul a fost îndreptat intenționat către ocean.

"Un flaperon nu se poate activa singur, cineva trebuie să-l fi scos. Cineva (din cabină) trebuie să fi selectat comanda de activare a flaperonului", a mai spus Vance.

Tot luna trecută, săptămânalul New York Magazine a dezvăluit, citând documente ale FBI, că pilotul avionului a realizat o simulare de zbor pe o rută asemănătoare celei pe care se crede că a îndreptat Boeing-ul 777 înainte de dispariția aeronavei în Oceanul Indian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră