O ipoteză luată în calcul recent este că, atunci când aeronava s-a prăbuşit este posibil ca la controlul aparatului să nu se fi aflat nimeni, relatează Live Science.
Datele oferite de către sateliţii de comunicaţie contrazic faptul că piloţii ar fi fost capabili să redreseze avionul, chiar înainte ca acesta să se prăbuşească în ocean.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Siguranţă ai Transportului din Australia, din 2 noiembrie, în ghidajul piloţilor nu a existat nicio pregătire pentru evitarea unui asemenea incident.
Experţii australieni au descoperit că ultimul semnal al avionului MH370 a înregistrat o descreştere, semn că nimeni nu s-a luptat ca avionul să fie controlat.
De asemenea, o aripă a avionului dovedeşte că în momentul în care s-a prăbuşit, aeronava nu a mai putut fi controlată.
O parte din aripa avionului a fost găsită în Tanzania, pe data de 20 iunie, şi a fost analizată în vederea descoperirii unor semne care ar putea dovedi interacţiunea cu componentele din jurul său, pentru a vedea dacă trapa necesară aterizării a fost pusă în funcţiune sau dacă nu s-a luat nicio măsură pentru a evita dezastrul.
Examinările recente au dovedit, însă, că trapa nu a fost pusă în funcţiune.
Zborul MH370, prăbușit intenționat în ocean?
Un expert în accidente aviatice a afirmat, la sfârșitul lunii iulie, că zborul MH370 a fost prăbușit intenționat în Oceanul Indian.
"Cineva a pilotat avionul până la încheierea zborului (...) cineva a pilotat avionul înspre apă", a declarat Larry Vance, pentru postul de televiziune australian Canal 9.
Expertul a explicat că un fragment de aripă, un flaperon, descoperit anul trecut pe Insula Reunion și care a fost trimis în Franța pentru analiză, este dovada cea mai clară că aparatul a fost îndreptat intenționat către ocean.
"Un flaperon nu se poate activa singur, cineva trebuie să-l fi scos. Cineva (din cabină) trebuie să fi selectat comanda de activare a flaperonului", a mai spus Vance.
Tot în luna iulie, săptămânalul New York Magazine a dezvăluit, citând documente ale FBI, că pilotul avionului a realizat o simulare de zbor pe o rută asemănătoare celei pe care se crede că a îndreptat Boeing-ul 777 înainte de dispariția aeronavei în Oceanul Indian.
Ce mai puteţi citi pe miscareaderezistenta.ro:
ALERTĂ în Germania! Decizie FĂRĂ PRECEDENT în Bundeswehr