"Vrem ca toată lumea să accepte că Israelul este aici pentru a exista și că rădăcinile evreilor sunt aici în regiunea noastră", spune un oficial emirat

01 Noi 2023
"Vrem ca toată lumea să accepte că Israelul este aici pentru a exista și că rădăcinile evreilor sunt aici în regiunea noastră", spune un oficial emirat

Acordurile Abraham vor rămâne în ciuda războiului. Ele sunt viitorul nostru,  a subliniat dr. Ali Rashid Al Nuaimi,  președintele Comitetului pentru Apărare, Interne și Afaceri Externe al Consiliului Național Federal al Emiratelor Arabe Unite, scrie Jerusalem Post

Acordurile Avraam nu sunt în pericol pe fondul războiului dintre Israel și Hamas, a declarat marți dr. Ali Rashid Al Nuaimi, președintele Comitetului pentru Apărare, Interne și Afaceri Externe al Consiliului Național Federal al Emiratelor Arabe Unite.

„Este al treilea război din Gaza. Ori de câte ori se întâmplă ceva în Gaza, oamenii vin la noi și ne întreabă: „Ce părere aveți despre Acordurile Avraam. Ai de gând să le  schimbi?”, a spus Nuaimi în comentarii la un briefing online special organizat de Asociația Evreiască Europeană (EJA) și Comitetul American pentru Afaceri Publice Israel (AIPAC).

„Acordurile sunt viitorul nostru. Nu este un acord între două guverne, ci o platformă despre care credem că ar trebui să transforme regiunea în care toată lumea se va bucura de securitate, stabilitate și prosperitate.”

„Acesta este un angajament dintre oameni. De asta avem nevoie. Vrem ca toată lumea să recunoască și să accepte că Israelul este acolo pentru a exista și că rădăcinile evreilor, creștinilor nu sunt la New York sau la Paris, ci aici, în regiunea noastră. Ele fac parte din istoria noastră și ar trebui să facă parte din viitorul nostru”, a adăugat Nuaimi.

Oficialul emirat a explicat că Emiratele Arabe Unite vor să schimbe sistemul educațional și narațiunea religioasă.

Oficialii din Emirate avertizează asupra „dușmanilor” care se opun Acordurilor Avraam

„Este foarte important să înțelegem că există inamici pentru ceea ce facem. Acele organizații teroriste nu respectă viața umană. Nu-i lăsați să-și atingă obiectivele. Nicio persoană cu un sentiment uman și bun simț nu va fi de acord cu atacul terorist barbar pe care Hamas l-a comis pe 7 octombrie. Nimeni.”

Nuaimi a subliniat că „dușmanii” au profitat de război și că există o diferență între Hamas și poporul palestinian.

„Avem nevoie de cei care cred în pace în Europa, SUA și peste tot pentru a contracara narațiunea de ură pe care o vedem în demonstrațiile de la Paris și Londra.”

Pe fondul războiului dintre Israel și Hamas, Emiratele Arabe Unite au emis declarații prin care condamnă atât atacul Hamas asupra Israelului, cât și operațiunea terestră a Israelului în Fâșia Gaza.

Alte stiri din Externe

Ultima oră