Victime nevivovate ale libertății de port armă: Fetiță de 3 ani și-a împușcat mortal sora de doar 4 anișori

13 Mar 2023
Victime nevivovate ale libertății de port armă: Fetiță de 3 ani și-a împușcat mortal sora de doar 4 anișori

Într-un caz care ilustrează în mod clar consecințele mortale pe care cultura permisivă a armelor a SUA le are asupra tinerilor țării, o fetiță de trei ani și-a împușcat accidental sora de patru ani în casa lor din Texas, duminică seara, potrivit autorităților. Primii salvatori au găsit-o pe fata ucisă la ora 19.30. Ei răspundeau la un apel la numărul unic de urgență despre un minor rănit într-un apartament din suburbia Houston, a declarat biroul șerifului local într-un comunicat. Copila se afla acolo cu cinci adulți – inclusiv mama și tatăl ei vitreg – când sora ei mai mică a apucat un pistol semi-automat încărcat și a împușcat-o, au aflat primii respondenți, anunță The Guardian.

Toți adulții credeau că cel puțin unul dintre ceilalți le urmărea pe fete, dar nimeni nu le supraveghea în timp ce acestea erau în dormitor, a declarat reporterilor șeriful din Harris Country, Ed Gonzalez. Fata a fost declarată moartă la fața locului și nu a fost imediat clar dacă vreunul dintre adulți va fi acuzat penal pentru că nu s-a asigurat că arma folosită la împușcătură era inaccesibilă copiilor.

„Se pare că este o altă poveste tragică a unui copil care obține acces la o armă de foc și rănește pe altcineva”, a spus Gonzalez reporterilor, potrivit Associated Press. „Inimile noastre sunt frânte. Comunitatea este [afectată] când un copil își pierde viața în acest fel.”

Gonzalez a adăugat că uciderea a ilustrat nevoia ca proprietarii de arme să fie responsabili cu armele lor. „Trebuie să... să vă asigurați armele într-un loc sigur”, a spus Gonzalez reporterilor. „Trebuie să fie mai mult decât să le spui copiilor să nu atingă armele.”

Identitatea victimei și a familiei acesteia nu a fost anunțată în mod public.

Violența cu arme și accidentele din ultimii ani au devenit principala cauză de deces pentru copiii din SUA, depășind accidentele de mașină, rănile din alte motive și bolile congenitale. Organizația non-profit de cercetare și politică Everytown for Gun Safety estimează că 19.000 de copii și adolescenți sunt împușcați și uciși sau răniți anual.

În timp ce incidentele mortale în școli, cum ar fi cea care a ucis 19 elevi și doi profesori în Uvalde, Texas, anul trecut au fost cele mai multe titluri de știri, marea majoritate a incidentelor cu arme de copii și adolescenți – intenționate și accidentale – au loc în casele lor, potrivit Everytown pentru Siguranța armelor.

Grupul estimează că încă trei milioane de tineri cunosc anual pe cineva care este împușcat – sau este martor și aud împușcăturile – în casele lor, cartierele și școlile, ceea ce îi afectează profund chiar dacă ei înșiși nu sunt răniți fizic direct.

Congresul a votat anul trecut pentru extinderea verificărilor antecedentelor pentru cei mai tineri cumpărători de arme, în timp ce finanțează programele de intervenție pentru sănătate mintală și violență. Dar parlamentarii americani nu au vrut, fie nu au putut să adopte măsuri mai substanțiale de control al armelor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră