Vacanţe cu greve la Ryanair

06 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Vacanţe cu greve la Ryanair

Sfârşitul lunii iulie, când vacanţele sunt în toi, aduce veşti proaste de la operatorul aerian low-cost Ryanair. Personalul de la bord care lucrează pentru compania aeriană în Belgia, Italia, Spania şi Portugalia, este chemat la grevă la sfârşitul lunii iulie pentru a protesta faţă de practicile companiei, au anunţat joi cinci sindicate, citate de ouest-france.fr.

Anunţul a fost făcut ca urmare a unei reuniuni organizate la Bruxelles, la cinci zile după ce a expirat ultimatumul dat de cele cinci sindicate, pentru ca operatorul aerian irlandez să le accepte revendicările.

Cele cinci sindicate cer Ryanair să aplice legislaţia fiecărei ţări în care are angajaţi şi să acorde aceleaşi condiţii de lucru salariaţilor aflaţi direct sub contract cu compania sau temporarilor.

Nemulţumirile personalului Ryanair au devenit, de altfel, mai mult decât vizibile în ultimii doi ani, orice pasager frecvent care foloseşte serviciile companiei putând observa cum, mai în glumă, dar de fapt în serios, personalul de la bord îşi plânge condiţiile de lucru. În spatele glumelor care îi fac pe pasageri să se destindă se ascund, de fapt, nemulţumiri profunde.

"Din păcate, Ryanair a decis să continue să ignore angajaţii şi nu le-a lăsat sindicatelor decât opţiunea de a organiza o grevă naţională de 24 de ore la 25 iulie în Portugalia, Italia, Spania şi Belgia", a anunţat sindicatele într-un comunicat.

A doua zi, la 26 iulie, o a doua zi de grevă este prevăzută în Portugalia, Spania şi în Belgia, dar nu şi în Italia, precizează sindicatele, invocând "restricţii legale, care limitează posibilităţile de acţiune".

I se reproşează companiei că a transformat personalul în simpli vânzători. "Compania forţează personalul să obţină o anumită sumă pe zbor, de pasager, în detrimentul sarcinilor sale obişnuite, legate de chestiunile de securitate, care sunt esenţiale", se arată în comunicat.

Foarte important de adăugat este faptul că, potrivit ouest-france.fr, Ryanair nu recunoaşte, pentru moment, decât ici-colo sindicatele care îi reprezintă pe membrii personalului (piloţii şi personalul navigant). Cei care fac acum apel la greva de la sfârşitul lui iulie nu sunt recunoscuţi.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră