Ursula von der Leyen: Interdicția TikTok în UE „nu este exclusă”

29 Apr 2024
Ursula von der Leyen: Interdicția TikTok în UE „nu este exclusă”

Remarca vine pe fondul unei serii de vești proaste pentru TikTok în Europa, scrie Politico

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a sugerat că interzicerea TikTok în Uniunea Europeană este o opțiune, în timpul unei dezbateri din această seară la Maastricht, cu candidații principali ai partidelor pentru alegerile din 2024 din bloc.

„Nu este exclus”, a spus von der Leyen, după ce moderatorul s-a referit la Statele Unite, unde TikTok se confruntă cu o interdicție națională dacă nu este vândut de proprietarul său, ByteDance.

Ea a adăugat imediat că Comisia a fost „prima instituție din lume care a interzis TikTok pe telefoanele noastre corporative”.

„Știm exact pericolul TikTok”.

Von der Leyen nu a apărut în calitatea ei de președinte al Comisiei la Maastricht, ci în calitate de candidat principal al Partidului Popular European de centru-dreapta – dar remarca vine pe fondul unei serii de vești proaste pentru TikTok în Europa.

Săptămâna trecută, TikTok a decis să suspende o funcție care recompensa utilizatorii pentru interacțiunea cu aplicația TikTok Lite, după ce Comisia a început să analizeze funcția în conformitate cu regulile de moderare a conținutului din bloc, Digital Services Act (DSA) .

TikTok se confruntă cu o anchetă separată – tot în cadrul DSA – pentru presupuse eșecuri de a proteja minorii. În temeiul DSA, Comisia poate dispune suspendarea temporară a unui serviciu în ultimă instanță, în orice caz.

Alți candidați de la dezbatere au fost mai evazivi. Marie-Agnes Strack-Zimmermann, candidatul principal al partidului liberal ALDE, a spus că trebuie să vedem „ce se întâmplă acolo” când vorbim despre TikTok.

Von der Leyen însăși evită TikTok în timp ce face campanie pentru un al doilea mandat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră