Ursula Von der Leyen este „șocată și îngrozită” de „atacul vicios asupra Kievului”

10 Oct 2022
Ursula Von der Leyen este „șocată și îngrozită” de „atacul vicios asupra Kievului”

Premierul Estoniei, Kaja Kallas și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, au postat un videoclip comun de la punctul de trecere a frontierei Narva dintre Estonia și Rusia, scrie The Guardian.

Sunt șocată și îngrozită de atacul vicios asupra Kievului și a altor orașe ucrainene. Rusia a arătat din nou lumii ce reprezintă – este teroarea și brutalitatea. Cei responsabili trebuie trași la răspundere. Deplângem victimele și le transmit sincere condoleanțe prietenilor noștri ucraineni. Știu că ucrainenii nu vor fi intimidați, iar ucrainenii știu că le vom fi alături atât timp cât va fi nevoie.

 

Ne aflăm aici, la granița de est a Uniunii Europene. Pe fundal este Rusia. Transmitem un mesaj clar tuturor ucrainenilor – vă sprijinim în toate modurile posibile.

Ceea ce trebuie să facem este cu siguranță să furnizăm apărare aeriană din partea aliaților, astfel încât ucrainenii să-și poată proteja orașele, civilii. Pentru că Rusia cu siguranță escaladează pentru a dăuna civililor. Suntem alături de victime. Suntem alături de Ucraina.

adaugă Kallas.

Alte stiri din Externe

Ultima oră