Ursula von der Leyen: Atacul Hamas asupra Israelului este un „act de război”

11 Oct 2023
Ursula von der Leyen: Atacul Hamas asupra Israelului este un „act de război”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a descris miercuri atacul Hamas împotriva Israelului de sâmbătă drept „un act de război” , reafirmând dreptul țării de a-și asigura apărarea, scrie Le Monde.

"În zorii Sabatului, sâmbăta trecută, întreaga lume s-a trezit îngrozită. Atacul terorist al Hamas este un act de război. Susținem pe deplin dreptul Israelului de a se apăra. Europa stă alături de Israel în această tragedie ”, a declarat ea înaintea unei reuniuni a Colegiului Comisarilor de la Bruxelles și pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter) .

„Teroriștii Hamas au ucis femei și copii în casele lor. Au alungat sute de tineri bărbați și femei care sărbătoreau viața și muzica. Au luat ostatici sute de oameni nevinovați, a căror soartă este încă necunoscută ”, a declarat ea, înainte de un minut de reculegere, în prezența ambasadorului israelian la Uniunea Europeană. „Acești oameni nevinovați au fost uciși dintr-un singur motiv. Pentru că erau evrei și trăiau în statul Israel. Este un rău străvechi, care ne amintește de trecutul cel mai întunecat și ne șochează pe toți până în adâncul nostru”, a continuat ea.

„Trebuie să fim clari în definirea acestui tip de groază. Este terorism. Și este un act de război”, a insistat liderul german. Ursula von der Leyen a apărat, de asemenea, decizia UE de a-și revizui ajutorul pentru dezvoltare pentru palestinieni: "Sprijinul nostru umanitar pentru poporul palestinian nu este pus în discuție. Cu toate acestea, este important să revizuim cu atenție asistența noastră financiară acordată Palestinei . „Finanțarea UE nu a fost și nu va fi niciodată direcționată către Hamas sau către orice altă entitate teroristă. Prin urmare, ne vom reexamina întregul portofoliu în lumina evoluției situației de pe teren”, a explicat ea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră