Ursula Von der Leyen apără sancțiunile împotriva Moscovei și spune că „nu este timpul pentru liniște"

14 Sep 2022
Ursula Von der Leyen apără sancțiunile împotriva Moscovei și spune că „nu este timpul pentru liniște"

Îmbracată în culorile steagului Ucrainei, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rostit un discurs privind starea Uniunii Europene în fața Parlamentului European la Strasbourg miercuri 14 septembrie, scrie Le Figaro.

Președintele Comisiei Europene, a hotărât miercuri, 14 septembrie, că sancțiunile impuse Rusiei din cauza războiului din Ucraina trebuie menținute și a apreciat că nu a sosit momentul pentru liniște.

Vreau să fie clar: sancțiunile nu sunt pe cale să fie ridicate. Acum este timpul pentru hotărâre, nu liniște”, a spus ea în Parlamentul European de la Strasbourg.

Ursula von der Leyen și-a anunțat miercuri călătoria sa la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, a cărui soție a fost prezentă la Parlamentul European de la Strasbourg. 

Voi merge astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelensky”, pentru a discuta „în detaliu” continuarea ajutorului european, a anunțat ea în discursul său privind starea UE, în fața europarlamentarilor.

Prima doamnă ucraineană, Olena Zelenska, a primit o ovație în picioare de la deputații europeni în hemiciclul Parlamentului European de la Strasbourg, miercuri, înaintea discursului președintelui Comisiei Europene. 

Este o mare onoare să o avem alături de noi pe Olena Zelenska în această zi importantă”, a declarat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Europarlamentarii prezenți i-au adus ovație în picioare soției președintelui ucrainean Volodimir Zelensky.

Pentru prima dată în istoria sa, acest Parlament dezbate starea Uniunii noastre în timp ce războiul declanșează pe pământul european”, a declarat Ursula von der Leyen, îmbrăcată în culorile Ucrainei, în introducerea la „Discursul său privind starea Uniunii", principalul său discurs anual de politică. 

„ Dragă Olena, a fost nevoie de un curaj imens pentru a face față cruzimii lui Putin. Ai găsit acel curaj ”, a spus ea. „ Astăzi vrem să vă mulțumim vouă și tuturor ucrainenilor ”.

„Astăzi, curajul are un nume, este numele Ucrainei” , lansează Ursula von der Leyen. Ea acuză Rusia că poartă „un război împotriva valorilor noastre” : „Sunt convinsă că, cu curajul și solidaritatea necesare, Putin va eșua, iar Ucraina și Europa vor învinge” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră