Uriasă demonstrație anti-israeliană la Londra: unii manifestanți au purtat poze cu parapante

15 Oct 2023
Uriasă demonstrație anti-israeliană la Londra: unii manifestanți au purtat poze cu parapante

Mii de oameni s-au adunat în centrul Londrei într-un protest anti-Israel, în ciuda avertismentelor poliției că oricine arăta sprijinul pentru gruparea teroristă Hamas ar putea fi arestat, așa cum prevede legea britanică, scrie Times Of Israel

Participanții, care s-au adunat în apropierea sediului BBC în cursul dimineții, au început să mărșăluiască prin capitala britanică înainte de un miting în această după-amiază lângă Parlamentul Britanic și Downing Street, reședința și biroul primului ministru Rishi Sunak.

Unii fluturau steaguri palestiniene și semne cu lozinci precum „Libertate pentru Palestina”, „Opriți masacrul” și „Sancțiuni pentru Israel”, în timp ce mărșăluiau spre un loc de întâlnire unde au fost ținute o serie de discursuri.

„Cred că oamenii din întreaga lume, nu doar Marea Britanie, trebuie să se ridice și să ceară încetarea acestei nebunii”, a declarat Ismail Patel, președintele campaniei „Prietenul lui Al-Aqsa”, AFP în timpul demonstrației.

„Dacă da, am putea asista la o catastrofă în zilele următoare”, a prezis el.

Înainte de protest, Poliția Metropolitană din Londra anunțase că va desfășura peste o mie de ofițeri.

Poliția și guvernul au observat o creștere a crimelor și incidentelor antisemite de la atacul Hamas, în timp ce forțele de ordine din Sussex, în sud-estul Angliei, au arestat vineri o tânără în vârstă de 22 de ani, suspectată că ar fi făcut comentarii în sprijinul Hamas. .

O organizație teroristă interzisă în Marea Britanie, membrii Hamas – sau cei care invită să susțină gruparea teroristă – riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 14 ani, conform legislației britanice.

Poliția a spus în această săptămână că expresiile generale de sprijin pentru palestinieni, inclusiv steagul palestinian, nu sunt infracțiuni pedepsite, dar a reiterat că sprijinirea Hamas este o crimă.

Printre cei de la demonstrația de la Londra s-au numărat persoane care purtau pe spate imagini cu parapante – un aparent tribut adus teroriștilor Hamas care au folosit parapante pentru a intra în Israel, unde au masacrat 260 de tineri, scrie JewishNews

Alte stiri din Externe

Ultima oră