Unul dintre cei mai bogați oameni din Pakistan se afla la bordul submarinului dispărut împreună cu fiul său

20 Iun 2023
Unul dintre cei mai bogați oameni din Pakistan se afla la bordul submarinului dispărut împreună cu fiul său

Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, se numără printre cei cinci oameni dispăruți după ce submarinul lor, care plecase să viziteze rămășițele Titanicului, a pierdut legătura în timp ce se afla la mii de metri sub apă, scrie BBC

Omul de afaceri britanic Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, provine din una dintre cele mai bogate familii din Pakistan. Se afla în submarinul disparut împreună cu fiul său, Suleman, un student de 19 ani,

Shahzada Dawoo locuiește cu soția sa, Christine, și cu celălalt copil, Alina, în Surbiton, sud-vestul Londrei, dar familia petrecea o lună în Canada înainte de scufundare.

Într-o declarație, familia sa a spus că este interesat de „explorarea diferitelor habitate naturale” și a vorbit atât la Organizația Națiunilor Unite, cât și la Oxford Union.

Tatăl său, Hussain Dawood, a fost patronul fondator al organizației de caritate a regelui, Prince's Trust International.

Directorul său executiv Will Straw a spus că a fost șocat de vești și se roagă pentru o salvare.

Shahzada este vicepreședintele conglomeratului pakistanez Engro Corporation, care a spus că se roagă pentru „întoarcerea rapidă și în siguranță” a ambilor.

De asemenea, lucrează cu fundația familiei sale, Institutul SETI - o organizație de cercetare din California - și Prince's Trust International.

Familia lui Shahzada Dawood, omul de afaceri anglo-pakistanez la bord cu fiul său Suleman, a lansat o declarație pe profilul tatălui și al fiului, transmisă de BBC News.

Shahzada este un tată iubitor pentru Suleman și Alinael a susținut activ o cultură a învățării, sustenabilității și diversității în calitate de vicepreședinte al Pakistan Engro Corporation. Pasionat de impactul social, lucrează intens cu Fundația Engro, Fundația Dawood, Institutul SETI și Prince's Trust International. „ Era pasionat de fotografie, în special de animale sălbatice, și iubea diferite habitate naturale ”, a continuat declarația, „ În ceea ce îl privește pe Suleman, este un fan al literaturii științifico-fantastice. »

Shahzada a studiat la Universitatea Philadelphia din SUA și la Universitatea din Buckingham din Anglia, unde a absolvit în 1998.

O declarație a părinților săi a îndemnat „toată lumea să se roage pentru siguranța lor”.

British Asian Trust, al cărui susținător Shahzada a spus, de asemenea, că gândurile și rugăciunile sunt cu familia Dawood.

CEO Richard Hawkes a declarat: „Toți suntem absolut devastați de vestea groaznică că marele nostru prieten și susținător Shahzada Dawood și fiul său Suleman sunt la bord”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră