Unii lideri democrați vor ca Biden să iasă din cursă săptămâna aceasta

03 Iul 2024
Unii lideri democrați vor ca Biden să iasă din cursă săptămâna aceasta

 Sfidarea a devenit o parte a psihologiei lui Joe Biden. Însă, în timp ce președintele și cercul său apropiat urmăresc performanța sa dezastruoasă în dezbateri de săptămâna trecută, un număr tot mai mare de lideri democrați spun că doresc ca el să se retragă pentru binele partidului – și al țării, scrie CNN

Deputatul democrat Lloyd Doggett din Texas a fost primul care a spart rândurile .

„Reprezint inima unui district al Congresului reprezentat cândva de Lyndon Johnson. În circumstanțe foarte diferite, a luat decizia dureroasă de a se retrage. Președintele Biden ar trebui să facă același lucru”, a spus Doggett în declarația sa de marți.

„Există un grup mare și din ce în ce mai mare de democrați din Camera Camerei preocupați de candidatura președintelui”, a declarat un alt parlamentar democrat al Camerei pentru CNN, sub condiția anonimatului, să vorbească sincer. „Suntem profund îngrijorați de traiectoria lui și de capacitatea lui de a câștiga. Vrem să-i dăm spațiu pentru a lua o decizie [de a se da deoparte], dar vom vorbi din ce în ce mai mult cu privire la preocupările noastre dacă nu o face.”

Biden este de așteptat să se întâlnească miercuri cu guvernatorii democrați și liderii Congresului, a anunțat marți Casa Albă. Anunțul a venit după ce CNN a raportat că unii guvernatori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la performanța în dezbateri a președintelui..

CNN a discutat cu peste două duzini de oficiali actuali și foști democrați, precum și cu donatori și aliați de multă vreme Biden. Mulți dintre acești oameni spun că s-au hotărât deja că președintele ar trebui să renunțe la campania sa, o decizie unii dintre ei cred că trebuie să o anunțe în această săptămână.

Ei nu au dorit să meargă direct la Biden, sperând că el va lua singur decizia, dar răbdarea se epuizează, au declarat mai mulți democrați pentru CNN, pe fondul semnelor că Biden nu a luat măsuri pentru a lua în considerare în mod serios preocupările tot mai mari. El este gata să călătorească în statele swing în acest weekend, au spus consilierii, un semn că nu are de gând să-și schimbe hotarârea. Marți, ABC News a anunțat că Biden se va întâlni cu George Stephanopoulos pentru primul său interviu TV de la dezbatere, cu clipuri difuzate vineri.

Inițial, a existat speranța că familia președintelui îl va convinge să se dea deoparte, având în vedere cât de prost a mers dezbaterea. Cu toate acestea, la o retragere a lui Biden duminică la Camp David, a devenit evident că familia președintelui s-a adunat în jurul deciziei sale de a-și continua campania, dând vina pe personal pentru greșelile sale.

„Un cuvânt pe care îl știi despre Biden: încăpățânat”, a spus un oficial democrat înalt care l-a susținut public pe Biden în trecut, dar care în mod privat crede că trebuie să se dea deoparte. „Încearcă să-i dea spațiu pentru a-și da seama ce dezastru este acesta.”

Și în timp ce campania lui Biden a insistat că dezbaterea a fost doar o noapte proastă pentru președintele în vârstă de 81 de ani, democrații care doresc ca acesta să se retragă spun că nu a fost un incident unic care poate fi rezolvat.

„Nu este ca și cum Obama ar fi ruginit pentru o dezbatere”, a spus un înalt oficial democrat, referindu-se la performanța slabă a fostului președinte Barack Obama în prima sa dezbatere împotriva oponentului republican Mitt Romney în 2012.

„[Biden] ar putea supraviețui asta dacă acesta ar fi singurul incident. Dar nu va fi singurul incident”, a spus un oficial democrat de la Capitol Hill.

„Trebuie să fim sinceri cu noi înșine că nu a fost doar o noapte îngrozitoare”, i-a spus marți reprezentantul Illinois Mike Quigley lui Kasie Hunt la „CNN This Morning”. „Cred că trebuie să înțeleagă în mod clar la ce ajungeți aici este că decizia lui nu afectează doar cine va servi la Casa Albă în următorii patru ani, ci cine va servi în Senat, cine va servi în Casa și va avea implicații pentru deceniile viitoare.”

În timpul unui interviu acordat marți la MSNBC, fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi, i-a cerut lui Biden să participe la mai multe interviuri cu jurnalişti, după dezbaterea sa.

Democratul din California, care a subliniat că este decizia lui Biden dacă să se retragă, a spus că a auzit răspunsuri „mixte” la dezbatere din partea donatorilor și a altora din rețeaua sa democrată.

„Cred că este o întrebare legitimă să spui, acesta este un episod sau este o condiție?” a spus Pelosi, referindu-se la performanța în dezbatere a lui Biden. Ea a adăugat rapid că aceasta a fost o întrebare legitimă și pentru fostul președinte Donald Trump, citând  minciunile sale repetate  în timpul dezbaterii.

Mizele nu au fost niciodată mai mari
Miza, deja remarcabilă, a crescut și mai mult după ce Curtea Supremă a decis luni că Trump are dreptul la o imunitate considerabilă de urmărire penală, o evoluție despre care unii democrați îngrijorați spun că a facut sa fie si mai urgent ca Biden să se retragă.

Decizia îi oferă fostului președinte o victorie legală semnificativă și „îl face pe Trump și mai periculos”, a spus un fost oficial democrat ales care l-a susținut pe Biden de ani de zile, dar care acum dorește ca acesta să-și încheie campania.

Un consilier Biden a susținut că decizia și temerile cu privire la modul în care Trump s-ar putea simți acum încurajat să acționeze dacă va fi reales, nu fac decât să întărească argumentul lui Biden pentru a rămâne, deoarece ceea ce a spus acel consilier încă se simte ca cel mai sigur pariu de a-l învinge pe Trump.

Unii lideri democrați, inclusiv cel puțin un oficial de rang înalt al administrației Biden, au început deja să discute despre ceea ce ei cred că ar fi un proces dureros pentru a-l înlocui pe Biden și a alege un nou bilet. Pe lângă vicepreședintele Kamala Harris, o mână de guvernatori și parlamentari așteaptă pe banca democraților. Cu doar șase săptămâni până la Convenția Națională Democrată și mai puțin de 130 de zile până la alegeri, vor să înceapă.

În fața momentului cu mizele cele mai mari din lunga sa carieră, Biden se ambitioneaza. Președintele care se consideră încă puștiul bâlbâit atât de sărac încât a trebuit să poarte piulițe și șuruburi ca butoni la un bal de clasa a IX-a încă mai ține speranța că aceasta poate fi ultima dată când se întoarce după ce a fost anulat.

„El pariază pe el însuși și are întotdeauna o perspectivă lungă și nu este un reacționar ca mulți dintre acești oameni”, a spus o persoană cu ani de experiență pe orbita lui Biden.

Anterior, Biden nu a contactat el însuși liderii Partidului Democrat pentru a-i asigura sau pentru a obține feedback, lucru despre care multe surse au declarat pentru CNN că l-au găsit uimitor având în vedere consecințele dezbaterii.

El l-a sunat marți pe liderul democrat al Camerei, Hakeem Jeffries, a declarat pentru CNN o persoană familiarizată cu apelul, fiind prima dată când au vorbit de la dezbatere. CNN a contactat biroul lui Jeffries pentru comentarii.

„Echivalează acest moment cu fiecare moment pe care l-au depășit înainte și nu își dau seama că este un moment total diferit”, a spus un agent democrat apropiat de campanie, referindu-se la Biden și cercul său interior.

În timpul unei strângeri de fonduri în Hamptons sâmbătă, Biden a folosit un teleprompter, lucru pe care cel puțin un donator a menționat ca fiind îngrijorător. Între timp, prima doamnă Jill Biden s-a lipit de mitologia familiei Biden a rezilienței în timp ce și-a prezentat soțul.

„Mama lui Joe obișnuia să spună că Dumnezeu nu ne dă niciodată o cruce prea grea pentru a o duce”, a spus ea. „Joe nu este doar persoana potrivită pentru job; el este singura persoană pentru job. … Mama lui Joe avea dreptate, nu există nicio cruce pe care să nu o poată suporta, pe care să nu o asume pentru țara noastră și pentru democrația noastră.”

Senatorul Delaware Chris Coons, cel mai apropiat dintre aliații politici ai lui Biden, a declarat pentru CNN că și-ar dori să-l vadă pe președinte să contracareze narațiunea că este prea bătrân și incompetent pentru această meserie, făcând mai multe evenimente publice, primării și interviuri. Înainte de anunțarea interviului ABC, consilierii Casei Albe au declarat luni că Biden ia în considerare un interviu de mare profil în zilele următoare pentru a-și dovedi aptitudinea pentru funcții, în speranța de a-și arăta mitingul energic din Carolina de Nord a doua zi după ce dezbaterea nu a avut loc. pur și simplu o întâmplare. Asistenții de campanie elaborează, de asemenea, un program mai solid de călătorie către statele câmpului de luptă în iulie.

Mulți lideri democrați se îndoiesc că Biden este apt – și văd programul său izolat de duminică ca o dovadă că sunt corecte. Acest program respectă modul general al lui Biden. Folosind o singură măsură: Biden a susținut 36 de conferințe de presă de la preluarea mandatului, în comparație cu cele 64 ale lui Trump până în acest moment în președinția sa, cele 72 ale lui Barack Obama în acest moment și cele 82 ale lui George W. Bush până la acest moment în a lui.

De asemenea, Trump a iesit în vizorul publicului de la un miting post-dezbatere din Virginia de vineri și nu are program pentru restul săptămânii. Prezenții unui post de televiziune local au anunțat că a anulat în ultimul moment un interviu după miting, după ce consilierii au cerut întrebările în avans. Se așteaptă ca el să petreacă mare parte din următoarele zile în New Jersey, jucând golf.

Chiar și pentru unii dintre cei care își mențin angajamentul față de Biden, s-a instalat un sentiment că există puține șanse ca el să poată trece prin cei patru ani pe care i-ar presupune un alt mandat. Performanța dezbaterii i-a zguduit atât de mult pe democrați, încât chiar și credincioși precum senatorul Sheldon Whitehouse le-au spus reporterilor locali din Rhode Island, luni, că dorește o contabilitate mai completă a sănătății președintelui.

În timp ce înaltul comandament al campaniei Biden a încercat luni să „continue să liniștească pe toată lumea și să absoarbă grijile oamenilor”, a spus un consilier, a existat o apreciere din ce în ce mai mare pentru furia și îngrijorarea exprimată de mulți democrați.

Același cerc interior mic, insular, care l-a ghidat pe Biden până în acest punct, gestionează consecințele. Puținii oameni familiarizați cu modul în care lucrează membrii acelui cerc cred că ar fi posibil să-i forțeze pe oricare dintre ei.

Phil Murphy, guvernatorul New Jersey care l-a numit pe Biden „puiul revenit” la o strângere de fonduri pe care a organizat-o cu președintele sâmbătă seara, a spus că la masa lor au avut o conversație amplă și coerentă care a acoperit, după spusele lui, Ucraina. , Orientul Mijlociu, creșterea salariilor, crearea de locuri de muncă, tratarea mai eficientă cu corporațiile și extinderea grădiniței și a colegiului comunitar.

„Povestea vieții lui, aproape la fiecare pas – inclusiv prin tragedie – este povestea unui tip care a fost numarat și care reușește împotriva tuturor așteptărilor și a tuturor probabilităților”, a spus Murphy. „Și el se află într-un alt moment din acele momente.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră