Ungaria: „Trebuie oprită nebunia lui Borrell, nu vrem mai multe arme pentru Ucraina”

29 Aug 2024
Ungaria: „Trebuie oprită nebunia lui Borrell, nu vrem mai multe arme pentru Ucraina”

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a criticat propunerile de la Bruxelles și nu numai în cazul Ucrainei, ci și în Orientul Mijlociu. „Propuneri nebunești de la Bruxelles atât pentru Ucraina, cât și pentru Orientul Mijlociu” a scris Szijjártó pe pagina sa de Facebook, scrie publicatia maghiara origo.hu

Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, a declarat într-un videoclip încărcat pe pagina sa de socializare că Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, se comportă ca un "electron" liber cu propuneri din ce în ce mai nerezonabile și periculoase. Politicienii pro-război de la Bruxelles vor să intensifice războiul. - Războiul din Ucraina ar trebui încheiat, dar dacă se vor aduce mai multe arme în regiune, dacă pericolul de escaladare crește cu lovituri profunde în teritoriile Rusiei, atunci cred că acest război va fi și mai grav - a subliniat ministrul de externe.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externă, Josep Borrell, a cerut celor 27 de țări ale blocului să retragă limitările asupra atacurilor Ucrainei asupra teritoriului rus. „Restricțiile privind utilizarea armelor ar trebui să fie complet abolite pentru autoapărarea Ucrainei”, a spus el înaintea reuniunii miniștrilor de externe ai Uniunii Europene, la care este așteptat să participe ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, scrie La Repubblica

„Propuneri nebunești de la Bruxelles în ceea ce privește atât Ucraina, cât și Orientul Mijlociu. Furia periculoasă a Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe trebuie oprită. Nu vrem mai multe arme în Ucraina, nu vrem mai mulți morți, nu vrem escaladarea războiului, nu vrem nici extinderea crizei din Orientul Mijlociu”., a scris el pe Facebook

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, va participa în curând la o reuniune informală a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, la care, potrivit acestuia, vor fi pe ordinea de zi propuneri deosebit de periculoase. 

"Situația este că înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, care din fericire pleacă în curând, se comportă ca un electron liber și face propuneri din ce în ce mai periculoase (...) atât în ​​ceea ce privește Ucraina, cât și Orientul Mijlociu”.

 - a spus el.

"Înaltul Reprezentant a venit cu propuneri care implică în mod clar riscul de escaladare. De exemplu, el propune includerea membrilor guvernului israelian și a miniștrilor pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, ceea ce este clar o propunere periculoasă, ar îngreuna comunicarea, negocierea și relațiile cu un aliat, Israelul, iar pe de altă parte, ar trimite semnale care amenință în mod clar securitatea Orientului Mijlociu, mult timp i-ar pune în pericol stabilitatea pe termen lung” 

- a subliniat el. 

În plus, după cum a subliniat el, Josep Borrell dorește să trimită și mai multe arme în Ucraina, iar forțele ucrainene pot folosi echipamentele occidentale de acolo pentru a lovi adânc în Rusia, iar misiunea de antrenament a UE să fie extinsă și mai mult. 

"Ne opunem în mod expres acestor propuneri, aceste propuneri sunt periculoase, aceste propuneri aduc cu ele pericolul escaladării războiului din Ucraina”

 - a declarat el. 

"Războiul din Ucraina ar trebui să se încheie, dar dacă mai multe arme intră în regiune, dacă pericolul de escaladare crește cu lovituri profunde în teritoriile Rusiei, atunci cred că acest război va deveni și mai grav. Nu vrem asta, așa că vom reprezenta și această poziție pro-pace la Bruxelles” 

- rezumat. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră