Un român, beat, a omorât fiica unui multimilionar britanic și a fugit de la locul accidentului

24 Iul 2017
Un român, beat, a omorât fiica unui multimilionar britanic și a fugit de la locul accidentului

Ion Rusu, un român stabilit în Marea Britanie, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, după ce a produs un accident în care victima a fost o tânără în vârstă de 25 de ani, fiica unui dezvoltator imobiliar britanic, informează The Sun.

Accidentul s-a produs în data de 13 noiembrie 2016, pe autostrada M10,  Rusu a pierdut controlul volanului automobilului pe care îl conduce, un Peugeot 206, și a intrat în coliziune cu BMW-ul decapotabil condus de Arora Mohini.

Ambele mașini au părăsit calea de rulare, BMW-ul spărgând bariera de protecție și înfigându-se într-o stație de transformare a energiei electrice, șoferița pierzându-și viața în urma impactului.

După ce a constatat urmările accidentului, Rusu s-a suit la volan și a părăsit locul faptei, fără a încerca să acorde prim-ajutor victimei.

A fost arestat câteva ore mai târziu, după ce polițiștii au observat, în parcare, autoturismul deteriorat în urma accidentului.

În urma expertizei medico-legale s-a constatat că Rusu avea, în aerul expirat, o concentrație de 99 de micrograme de alcool într-un volum de 100 de mililitri, limita legală, de 35 de micrograme, fiind depășită de aproape trei ori.

În decursul anchetei, unul din martorii audiați de poliție a declarat că în momentul în care a fost depășit de mașina condusă de Rusu, pasagerii i-au făcut gesturi obscene și că șoferul se sprijinea de pasagerul aflat în dreapta sa. El a mai declarat că la un moment dat, brusc, Peugeot-ul s-a rotit în mijlocul drumului, după care a lovit BMW-ul în spate, proiectându-l în stația electrică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră