Un proprietar vegan refuză să închirieze apartamentul chiriașilor care gătesc carne

21 Iun 2023
Un proprietar vegan refuză să închirieze apartamentul chiriașilor care gătesc carne

Un proprietar vegan din New York City închiriaza un apartament spațios cu vederi frumoase, dar potențialii chiriași trebuie sa fie de acord să nu gătească carne sau pește în bucătărie, scrie New York Post

Interdicția neobișnuită a fost scoasă la iveală într-un anunț online pentru cele două apartamente scumpe în cartierul Fort Greene din Brooklyn, a raportat New York Times . Proprietarul Michal Arieh Lerer a fost descris în anunț ca un „proprietar vegan minunat”.

"Lerer locuiește într-un cadru fără carne și pur și simplu nu vrea să simtă mirosul mâncarurilor care nu sunt pe bază de plante", potrivit agentului imobiliar.

„Nu este doar pentru vegetarieni, dar proprietarul locuiește în clădire și nu vrea ca mirosul cărnii gătite să plutească la etaj”, a spus agentul imobiliar unui potențial chiriaș la o prezentare deschisă a apartamentelor.

Cei care doresc să închirieze cele 90 de apartamente din South Oxford Street – listate în prezent pentru 4.500 de dolari și 5.750 de dolari – pot comanda mâncăruri pe bază de carne și pește, a insistat brokerul, dar mesele nu pot fi gătite la fața locului.

Localnicii au fost surprinși de regula bucătăriei fără carne.

„Nu le poți spune oamenilor ce să mănânce și ce să nu mănânce”, a declarat Corey, paznicul unei clădiri din apropiere.

„Nu este corect. Nu aș putea să închiriez acolo.”

„Dacă aș putea, aș interzice orice naiba gătește constant vecinul meu, pentru că miroase,” a spus un altul.

Conform Legii privind drepturile omului în New York, proprietarilor nu li se permite să ia în considerare 14 caracteristici specifice – inclusiv vârsta, rasa sau orientarea sexuală – atunci când decid să aprobe sau să respingă cererea unui potențial chiriaș.

Preferința alimentară a chiriașului nu este pe listă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră