Un profesor de la Stanford le-a cerut studenților evrei „să stea la colț” și a numit Hamas „luptători pentru libertate”

15 Oct 2023
Un profesor de la Stanford le-a cerut studenților evrei „să stea la colț” și a numit Hamas „luptători pentru libertate”

Universitatea Stanford din SUA l-a suspendat pe un profesor de studii africane care i-a făcut pe studenți evrei „să stea la colț” în timp ce a numit  Hamas „luptători pentru libertate", scrie DailyMail

Profesorul, Ameer Hasan Loggins, lector în Studii africane introductive, i-a forțat pe studenții evrei din clasa sa să „stea într-un colț cu bunurile lor” pentru că „Israelul face asta palestinienilor”, a spus rabinul Chabad din Stanford, Dov Greenberg.

 Profesorul Loggins a început să-i mustre pe studenți, întrebându-i: „Câți oameni au murit în Holocaust?” Când un student a răspuns: „Șase milioane”, domnul Loggins a răspuns, „Colonizatorii au ucis peste 6 milioane. Israelul este un colonizator.”

Mai mulți studenți i-au povestit incidentul rabinului Dov Greenberg, directorul Centrului Evreiesc Chabad Stanford, spunând ca le-a dat „vibrații ale anilor 1930”.

Loggins, de asemenea, potrivit rabinului Greenberg, le-a spus studenților evrei că „Hamas este o reprezentare legitimă a poporului palestinian. … Ei nu sunt un grup terorist. Sunt luptători pentru libertate. Acțiunile lor sunt legitime.”

Suspendarea lui Loggins vine pe fondul unor valuri de activism pro-Hamas în campusul din Stanford. La scurt timp după atacurile teroriste de weekendul trecut din Israel, în campus au apărut semne care susțin Hamas pe lenjerii de pat atârnate de diferite clădiri. „Ocupația israeliană nu este o ILUZIE DE PRAF”, se putea citi pe o foaie. Un altul a susținut: „Iluzia Israelului ARDE”.

Reluând declarațiile afișate pe cearșafurile de pat, mesajele scrise cu cretă pe trotuare spuneau: „Rezistența la ocupație este legală. Pedeapsa colectivă nu este”, probabil referindu-se la atrocitățile Hamas și la răspunsul Israelului, scrie New York Sun

Alte stiri din Externe

Ultima oră