Un pas spre identitatea digitală: o fotografie de identitate ar putea fi inclusă in codul QR al certificatului sanitar

19 Feb 2022
Un pas spre identitatea digitală: o fotografie de identitate ar putea fi inclusă in codul QR al certificatului sanitar

Germania plănuiește să introducă o nouă metodă de verificare a identității deținătorului permisului de vaccinare pentru a evita permisele false care circulă în Europa. Vor face la fel și celelalte țări europene?

Un nou cod QR va fi folosit în Germania permițând deținătorului permisului de vaccin să nu mai fie nevoit să-și arate în mod sistematic documentul de identitate. Cetățenii din Germania sunt într-adevăr obligați în prezent să-și prezinte cartea de identitate în același timp cu permisul de sănătate. Guvernul german va introduce însă o soluție de eficientizare a verificărilor de identitate cu un nou tip de cod QR care va conține direct dovada identității deținătorului său, spune postul CNews.

La această tehnologie a lucrat Ariadnext, o companie specializată în identitate digitală. Întrebat de CNEWS, Marc Norlain, CEO și co-fondator Ariadnext, explică că „schema germană va permite stocarea temporară a identitatii digitale în timpul prezentării codului QR. In plus codul QR ar fi atunci valabil doar 30 de secunde”.

În prezent se studiază și alte posibilități, în special cea care ar consta în comprimarea unei fotografii de identitate în codul QR. 

„Este o tehnologie care există, deoarece codul QR ar putea include o fotografie pentru a vă certifica identitatea”, rezumă Marc Norlain. Acest lucru permite apoi unui chelner dintr-un restaurant să vadă imediat pe aplicația de verificare a codului dacă chiar ești tu. Aici, această autentificare cu fotografia atașată ar putea fi folosită chiar și pentru persoanele care nu au mobil, dar dovada lor pe hârtie.

Autoritățile discută despre asta, dar întrebarea este dacă folosirea permisului de vaccinare/sănătate va dura sau va reveni regulat în viitor. În acest caz, am putea avea deja pregătite noi tipuri de permise atunci când situația o cere, spune Marc Norlain.

Sursa: CNews

Alte stiri din Externe

Ultima oră