Un miliardar acuză universitatea Harvard că discriminează bărbații albi conservatori

05 Dec 2023
Un miliardar acuză universitatea Harvard că discriminează bărbații albi conservatori

„Antisemitismul este canarul în mina de cărbune pentru alte practici discriminatorii de la Harvard”, a scris Bill Ackman, fost absolvent al Harvard, într-o scrisoare critica, scrie FoxNews.

Miliardarul și absolventul de la Harvard Bill Ackman a criticat universitatea pentru că a avut „practici discriminatorii” împotriva bărbaților albi, asiaticilor și conservatorilor într-o scrisoare deschisă usturătoare postată duminică pe rețelele de socializare .

Ackman, directorul general al Pershing Square Capital Management, a scris anterior o scrisoare către președintele Harvard, Claudine Gay, în care i-a cerut să reprime antisemitismul din campus, care a crescut în urma atacurilor teroriste ale Hamas asupra Israelului.

Ackman a remarcat că universitatea este acum investigată de Departamentul Educației din SUA pentru presupusa ei problemă de antisemitism și a spus că profesorii seniori din campus i-au dezvăluit că antisemitismul este doar unul dintre modurile în care universitatea de elită practică discriminarea rasială și de punct de vedere. 

În scrisoarea sa a descris Harvard ca un loc în care „protestele zgomotoase, pline de ură par a fi încurajate, dar unde profesorii și studenții nu pot împărtăși puncte de vedere care sunt incompatibile cu narațiunea acceptată în campus”. Studenții sunt învățați că sclavia și colonialismul sunt „forțele animatoare ale istoriei”, iar această ideologie „domină” conversația în clasă și lucrările de curs, a spus o altă plângere. 

Antisemitismul este tolerat în campus deoarece evreii sunt văzuți ca albi, a explicat un membru al facultății.

„Albul de la Harvard este considerat fundamental opresiv. Popoarele indigene sunt prezentate ca având nevoie de dreptate și reparații. Evreii sunt prezentați ca oameni albi. Prin urmare, este în regulă să urăsti Israelul și evreii, deoarece sunt considerați asupritori”, a spus persoana.

Facultatea s-a plâns, de asemenea, de impactul Biroului de Echitate, Diversitate, Incluziune și Apartenență de la Harvard (OEDIB) asupra studenților și profesorilor.

„ODEIB [sic] este o casă pentru oameni care sunt percepuți ca fiind victimizați”, a spus facultatea. „ODEIB este în slujba studenților de culoare, într-o măsură mai mică a studenților de culoare și, într-o măsură mai mică, a studenților LGBTQ”. 

„Este vorba de alb versus oameni de culoare”, se spunea o altă plângere. Standardele biroului sunt, de asemenea, aplicate în practicile de angajare, a spus profesorul, în excluderea candidaților mai calificați dacă aceștia sunt „bărbat hetero alb sau asiatic”.

Ackman a spus că a fost „tristat” să audă cum iubita lui universitate „și-a pierdut drumul” și „stânjenit” de lipsa sa anterioară de conștientizare a acestor probleme în campus. 

„Problemele de la Harvard nu se referă doar la evrei și Israel. Este foarte clar că bărbații albi heterosexuali sunt discriminați în recrutare și avansare la Harvard. Acest lucru este aparent adevărat într-o măsură ceva mai mică pentru bărbații care sunt asiatici sau indieni. ODEIB este un vinovat important în această discriminare în campus, deoarece vede lumea într-un cadru de asupritori și oprimați, unde clasa opresoare include bărbați albi, asiatici, evrei și alți oameni percepuți a fi de succes și puternici", a spus el.

Ackman a avertizat universitatea că discriminarea „nu este doar ilegală, ci este extrem de dăunătoare competitivității națiunii noastre”. El a susținut că adversarii noștri nu aleg pe cei „mai buni și mai strălucitori" pe baza valorilor de diversitate, echitate și incluziune.

El a implorat președinta universității să abordeze problema antisemitismului, precum și aceste alte plângeri, chiar dacă ea se confruntă cu respingerea membrilor facultății „din stânga radicală”.

„Antisemitismul este canarul în mina de cărbune pentru alte practici discriminatorii de la Harvard”, a spus el.

"Când 34 de organizații studențești de la Harvard au venit în sprijinul terorismului barbar al Hamas, a fost un semnal de alarmă pentru mine. Sper că atunci când va trebui să înfrunți Congresul marți va fi un semnal de alarmă pentru tine", a spus el lui Gay. .

Ackman a făcut titluri în octombrie, după ce a cerut universității să dezvăluie numele studenților care au semnat o scrisoare care dă vina pe Israel asupra atacurilor teroriste ale Hamas, astfel încât el și alți directori să poată evita să-i angajeze în viitor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră