Un Boeing 777 de la United Airlines și-a pierdut roata la decolare (video)

08 Mar 2024
Un Boeing 777 de la United Airlines și-a pierdut roata la decolare (video)

O roată de la un Boeing 777 al companiei United Airlines s-a desprins la decolare și a ajuns într-o parcare de pe aeroportul San Francisco din California joi, 7 martie, avariind mai multe mașini, dar fără a face victime. Avionul a aterizat de urgență în Los Angeles, scrie BFMTV

Nouă problemă pentru Boeing? Un avion operat de United Airlines a decolat din San Francisco joi, 7 martie... dar a trebuit să aterizeze urgent în Los Angeles, departe de destinația sa inițială: Osaka, Japonia. Vina constă într-un nou incident petrecut pe o aeronavă americană.

Acum două luni, o ușă a fost pierdută în timpul zborului pe un 737 Max. De data aceasta, o roată din trenul de aterizare a zburat în timpul decolării lui 777. Roata a căzut în parcarea aeroportului din San Francisco, avariiand mai multe mașini. Nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului, a informat presa americană.

Incidente în serie

Într-o declarație, United Airlines a spus că un alt avion a fost utilizat pentru a transporta cei 235 de pasageri la Osaka din Los Angeles.

„Vom lucra cu clienții, precum și cu proprietarii de vehicule avariate din San Francisco, pentru a ne asigura că nevoile lor sunt luate în considerare”, a anunțat compania.

Dacă pierderea unei roți la decolare este un eveniment destul de rar în lumea aviației, nu este prima dată când accidentul i se întâmplă producătorului american. La sfârșitul lunii ianuarie, un Boeing 757 operat de Delta AriLines a pierdut o roată înainte de a decola din Atlanta.

Și la începutul lunii ianuarie, un 737 operat de Alaska Airlines a pierdut o ușă în timpul zborului. CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a recunoscut o „greșeală” după incident, care a dus la blocarea la sol a zeci de avioane 737 Max 9 ale producătorului.

Totuși, miercuri, șeful Agenției Americane pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) a estimat că Boeing nu a cooperat suficient în investigarea cauzelor acestui incident. „Boeing nu a furnizat documentele și informațiile pe care le-am solicitat de mai multe ori în ultimele două luni”, a declarat Jennifer Homendy într-o comisie a Senatului din Washington.

Alte stiri din Externe

Ultima oră