Un bărbat care se identifică drept femeie a câștigat concursul Miss Portugalia

07 Oct 2023
Un bărbat care se identifică drept femeie a câștigat concursul Miss Portugalia Galerie foto (2)

Un transgender (bărbat biologic care se identifică drept femeie) a câștigat pentru prima dată titlul de Miss Portugalia și va concura cu un alt transgender, Miss Olanda, pentru titlul de Miss Univers în El Salvador, a informat vineri presa portugheză citata de Le Parisien. 

Marina Machete, o "însoțitoare" de bord în vârstă de 28 de ani, a fost primul transgender care a concurat la titlul de Miss Portugalia care i-a fost acordat joi la Borba, în regiunea Evora.

„Mândră că sunt prima "femeie trans" care a concurat pentru titlul de Miss Univers Portugalia”, a scris ea pe rețelele de socializare înainte de a câștiga acest concurs de frumusețe. 

„De ani de zile nu mi-a fost posibil să particip și astăzi sunt mândră că fac parte din acest grup incredibil de finaliste care concurează pentru titlul de Miss Portugalia"

În iulie, un olandez transgender de 22 de ani, Rikkie Kollé, a devenit primul transgender care a câștigat titlul de Miss Olanda„Prin participarea mea la Miss Olanda 2023, vreau să fiu o voce și un model pentru toate tinerele femei și pentru homosexuali", a declarat el înainte de competiție pe site-ul Miss Olanda . 

„Știu mai bine decât oricine cum e să te simți singur. Când eram micul Rik și am ieșit ca transgender, nu a fost ușor pentru toată lumea. (…) Sunt foarte fericit să mă angajez față de toți micuții Rikkies care se confruntă cu respingerea familiei lor în timp ce doresc să devină persoana care își doresc să fie."

Marina Machete și Rikkie Kollé îi vor succeda spaniolei Angela Ponce, care în 2018 a devenit prima candidată transgender la titlul de Miss Univers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Marina Machete (@marinamachetereis)

Alte stiri din Externe

Ultima oră